Juliol arranca amb risc extrem d’incendis en tota la Comunitat Valenciana mentre remet l’ona de calor

En les capitals de província, els termòmetres oscil·laran entre 32 i 22 graus a Castelló de la Plana, 30 i 22 a València i 29 i 21 a Alacant; valors allunyats dels becs d'aquest cap de setmana per l'ona de calor

146

L’ona de calor comença a remetre aquest dilluns, 1 de juliol, ja sense avisos per temperatures elevades a la Comunitat Valenciana, mentre segueix el nivell de preemergència per incendis forestals en roig (risc extrem) en tota la regió, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) i el Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat.

Durant tot el dia predominarà el cel poc nuvolós o clar, amb presència de núvols baixos, probabilitat de boires matinals en punts del litoral de València i Castelló i vent variable, d’est i sud-est fluix a moderat a la vesprada. Les temperatures mínimes es mantindran amb pocs canvis i les màximes aniran en descens.

En les capitals de província, els termòmetres oscil·laran entre 32 i 22 graus a Castelló de la Plana, 30 i 22 a València i 29 i 21 a Alacant; valors allunyats dels becs d’aquest cap de setmana per l’ona de calor.

El primer dia de juliol serà més calorós en punts de l’interior com Ontinyent o Requena (València), amb fins els 34 i 33 graus, respectivament, però també en les localitats d’Oriola (Alacant) o Morella (Castelló), on les màximes pujaran a 33 graus.

La situació canviarà lleugerament aquest dimarts, 2 de juliol: cels clars a Castelló i intervals de núvols baixos a València i Alacant que podran deixar precipitacions febles. A la vesprada, predomini de cel poc nuvolós o clar, amb una mica de nuvolositat d’evolució diürna i risc d’arruixades disperses en zones altes de l’interior de València i Castelló. Les màximes baixaran lleugerament.