La Junta Central Fallera demana que els casals no es convertisquen en “bars alternatius”

Carlos Galiana, ha demanat prudència dels fallers en els casals, sense que es convertisquen en un "bar alternatiu" ni llocs de menjar o sopar, però ha defensat que es permeten les reunions internes guardant totes les mesures sanitàries.

El president de la Junta Central Fallera (JCF) de València, Carlos Galiana, ha demanat prudència dels fallers en els casals, sense que es convertisquen en un “bar alternatiu” ni llocs de menjar o sopar, però ha defensat que es permeten les reunions internes guardant totes les mesures sanitàries.

Davant els dubtes dels fallers, Galiana ha recordat que no hi ha un apartat específic en les resolucions de la Generalitat sobre les seus de les festes, tant de les Falles com de la resta de festejos de la Comunitat. “Les ordenances per a mi són bastant clares, però a vegades generen confusió”, ha reconegut.

El titular de la JCF ha rebutjat així que “en un casal no es puguen reunir deu persones per a simplement per a tindre una reunió executiva amb totes les distàncies i mesures”, entre les quals ha destacat l’ús de màscara, el control d’accés o la presa de temperatura.

Per tant, veu possible que les comissions puguen celebrar alguna assemblea de menys de 50 persones “si el casal ho permet”. “Evidentment, les falles han de pagar rebuts, el lloguer, la llum i l’aigua, les quotes… ha d’haver-hi un mínim moviment”; ha defensat.

En este escenari, el president dels fallers s’ha mostrat preocupat pel risc que baixe el cens en 2021 per la pandèmia i això genere un “greu problema” en les festes josefines, davant el motor que suposa per a l’hostaleria i el comerç de València.

Per a evitar-ho, JCF tracta de posar en marxa “tota mena d’activitats amb tota la prudència possible perquè el faller no es desanime ni s’esborre” i així evitar “un drama bastant gran”. “Alguns som fallers per religió, uns altres per activitats com el teatre o el ‘playback’ i altres solament per la setmana fallera que l’any que ve no s’apuntaran”, ha il·lustrat.

CatalanSpanish