25.8 C
Valencia

La Junta Central Fallera demana que els casals no es convertisquen en “bars alternatius”

Carlos Galiana, ha demanat prudència dels fallers en els casals, sense que es convertisquen en un "bar alternatiu" ni llocs de menjar o sopar, però ha defensat que es permeten les reunions internes guardant totes les mesures sanitàries.

- Publicitat -AVL

El president de la Junta Central Fallera (JCF) de València, Carlos Galiana, ha demanat prudència dels fallers en els casals, sense que es convertisquen en un “bar alternatiu” ni llocs de menjar o sopar, però ha defensat que es permeten les reunions internes guardant totes les mesures sanitàries.

Davant els dubtes dels fallers, Galiana ha recordat que no hi ha un apartat específic en les resolucions de la Generalitat sobre les seus de les festes, tant de les Falles com de la resta de festejos de la Comunitat. “Les ordenances per a mi són bastant clares, però a vegades generen confusió”, ha reconegut.

El titular de la JCF ha rebutjat així que “en un casal no es puguen reunir deu persones per a simplement per a tindre una reunió executiva amb totes les distàncies i mesures”, entre les quals ha destacat l’ús de màscara, el control d’accés o la presa de temperatura.

Per tant, veu possible que les comissions puguen celebrar alguna assemblea de menys de 50 persones “si el casal ho permet”. “Evidentment, les falles han de pagar rebuts, el lloguer, la llum i l’aigua, les quotes… ha d’haver-hi un mínim moviment”; ha defensat.

En este escenari, el president dels fallers s’ha mostrat preocupat pel risc que baixe el cens en 2021 per la pandèmia i això genere un “greu problema” en les festes josefines, davant el motor que suposa per a l’hostaleria i el comerç de València.

Per a evitar-ho, JCF tracta de posar en marxa “tota mena d’activitats amb tota la prudència possible perquè el faller no es desanime ni s’esborre” i així evitar “un drama bastant gran”. “Alguns som fallers per religió, uns altres per activitats com el teatre o el ‘playback’ i altres solament per la setmana fallera que l’any que ve no s’apuntaran”, ha il·lustrat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,802FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Desconfina el valencià! Vila-real se suma a la commemoració de les ‘Normes de Castelló’

L'acte del dia 3 és el segon de la sèrie d'activitats reivindicatives i festives previstes.

La Medicina Familiar de Castelló compleix 39 anys formant a futurs professionals

Un total de 22 centres de salut de la província i 110 facultatius de la Plana, Castelló i Vinaròs formaran als residents d'esta especialitat.

Teulada-Moraira denuncia la construcció d’habitatges en zona mediambiental

El govern actual, liderat per l'alcaldessa Rosa Vila Vallés (Compromís), en coalició amb PSPV-PSOE, Maria José Vidal Vallés, Mamen Botija Sáez i Adrián Ruiz Codes (regidors no adscrits), afirma que "la construcció de 138 habitatges a la Pineda del Molinet, suposa un atemptat mediambiental i és un llegat del PP".

Les AMPES demanen ‘llocs físics’ per a reunir-se i evitar l’escletxa digital entre les famílies

Les associacions de mares i pares d'alumnes plantegen que la trobada en espais com el pati, fora d'horari lectiu i amb el consegüent distanciament i protocol de seguretat podria ser una opció.

Adif millora les instal·lacions de seguretat en la línia Silla-Cullera-Gandia

L'objectiu dels treballs és millorar les prestacions i augmentar la capacitat i la flexibilitat de l'explotació ferroviària en este tram.
- Advertisement -

: Valencià