200 veïns juren bandera en l’últim acte de la Guàrdia Real a Castelló

La iniciativa parteix de la intenció del Ministeri de Defensa de donar a conéixer a la població la unitat i "projectar la imatge institucional" de la Guàrdia Real.

Prop de 200 persones, a més de diferents autoritats locals, provincials i autonòmiques, han jurat avui bandera civil en la parada militar que la Guàrdia Real ha celebrat en el Parc Ribalta de Castelló en l’últim acte de la visita estos dies d’este cos d’elit a la província.
L’acte ha estat presidit pel delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco.

Durant tota la setmana, uns 650 membres de la Guàrdia Real motoritzats, a peu o a cavall han realitzat diferents maniobres i exercicis des de Benicarló a la Vall d’Uixó, passant per Morella, Sogorb, Onda, Borriana i Vila-real, entre altres poblacions, mentre que el lloc avançat de la Guàrdia s’ha establit a Castelló.

La iniciativa parteix de la intenció del Ministeri de Defensa de donar a conéixer a la població la unitat i “projectar la imatge institucional” de la Guàrdia Real, unitat militar al servei del cap d’Estat, al que proporciona el servei de guàrdia militar, rendeix honors i dóna escorta solemne, i als caps d’Estat estrangers quan s’ordene.

Les activitats desenvolupades han consistit en exhibicions, conferències, exposicions, cercaviles, concerts i una parada militar amb jura de bandera, així com marxes d’enduriment a peu, a cavall i amb moto, pràctiques amb embarcacions pneumàtiques, immersions en embassament i destreses en alta muntanya.CatalanSpanish