Justícia dona llum verda definitiva al nou Palau de Justícia a Ontinyent

La Direcció General de Modernització considera “viable” l’emplaçament a l’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, que serà adquirit per l’Ajuntament i cedit a la Conselleria.

La Conselleria de Justícia ha donat llum verda definitiva al nou Palau de Justícia al barri del Llombo d’Ontinyent. Així ho ha confirmat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui compareixia acompanyat de la 1a tinent d’alcalde, Natalia Enguix, per confirmar que la Direcció General de Modernització ha notificat a l’Ajuntament que considera “viable” l’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu com a emplaçament d’esta infraestructura.

L’alcalde feia en primer lloc un repàs per la situació dels actuals jutjats, que davant les necessitats creixents i la insuficiència de l’edifici central s’han hagut de repartir en 4 llocs, l’edifici de l’avinguda de Torrefiel, l’edifici de Pare Ferran Alcina i dues plantes baixes en la mateixa avinguda. Tal com explicava l’alcalde, “la Conselleria va sondejar dos tipus d’actuacions per resoldre les mancances, sent una l’ampliació de l’espai existent, construint un edifici en una xicoteta parcel·la emprada com a pati dels actuals jutjats, o unificar tots els serveis en una nova ubicació, cosa per la qual es va a optar finalment, cosa per la qual ens felicitem”, manifestava.

Jorge Rodríguez, destacava l’intens treball realitzat per atendre una reivindicació històrica dels professionals de la justícia a la ciutat, agraint en este sentit la complicitat de la Generalitat “i especialment de la Consellera Gabriela Bravo, sense la qual açò no seria possible”. L’alcalde també tenia paraules per a la implicació de la jutge degana dels jutjats d’Ontinyent, qui va remetre un escrit a Ajuntament i Conselleria on mostrava el suport dels i les professionals que treballen als jutjats a la ubicació del Palau de Justícia a l’antiga fàbrica de Bernabeu “i que ha estat clau perquè hui fem un importantíssim pas endavant per a la modernització dels equipaments judicials de la ciutat”, manifestava.

Ara l’Ajuntament podrà fer efectiva enguany la compra de l’edifici i la parcel·la de 3.700 m² on s’ubica, que ja va eixir a concurs públic i que suposarà un cost de 500.000 euros per a l’Ajuntament. Posteriorment serà cedit a la Conselleria perquè esta desenvolupe el projecte d’adequació de l’edifici i adaptar-lo als seus nous usos. L’informe de viabilitat remés per la Direcció General (que se suma als informes tècnics d’idoneïtat emesos en 2018) també determina que serà necessària una modificació puntual de l’ordenació urbanística per facilitar possibles ampliacions futures.

L’edifici de l’antiga fàbrica de Bernabeu, situat al núm. 15 de l’avinguda del Llombo, compta amb una superfície disponible de 2.295 m², 176 m² més que la suma de les quatre seus judicials amb què es compta ara: l’Edifici de l’Avinguda Compte de Torrefiel núm. 2 (755 m2); l’edifici en Padre Fernando Alcina núm. 2 (699 m²); la planta baixa en Compte de Torrefiel núm. 3 (455 m²) i la planta baixa també als núm. 4 i 6 de Compte de Torrefiel, on s’ubica temporalment el jutjat núm. 3, que s’ocupa dels casos de violència de gènere.

L’edifici, situat a 450 metres de l’actual Palau de Justícia, és una construcció aïllada que compta amb dues plantes i quatre façanes a parcel·la que permeten unes condicions òptimes d’enllumenat natural i ventilació de les estàncies, unes característiques que també afavoreixen la distribució dels espais, optimitzant recorreguts i zones comunes. La construcció es troba en una parcel·la tancada amb un únic accés des del carrer Rafael Sanchis Seguí, i compta amb espai per a pàrquing.

ValenciàEspañol