Bravo assegura que el Consell “no escatimarà esforços” en formació per als professionals que lluiten contra la violència de gènere

Bravo recorda que la Xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte ha atés a 26 dones cada dia durant el primer semestre de 2018

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha assegurat que el Consell “no escatimarà esforços i recursos per a oferir la millor formació als professionals” que cada dia “han de veure-li-les amb les problemàtiques de la violència de gènere”.

Bravo ha realitzat aquestes declaracions en la clausura del Congrés sobre Violència de Gènere organitzat pel seu departament en col·laboració amb la Universitat de València i destinat a millorar la formació de jutges, fiscals i treballadors de l’Administració de Justícia en aquesta matèria.

Aquest congrés, inaugurat aquest dimecres pel president de la Generalitat, Ximo Puig, forma part del conveni de col·laboració signat per la Conselleria amb la Universitat de València, que contempla activitats docents per a la formació bàsica en violència de gènere. També inclou activitats d’investigació per a analitzar l’administració de Justícia des de la perspectiva de gènere així com la celebració del congrés com a activitat de difusió científica.

Gabriela Bravo ha explicat, després de recordar a la recentment desapareguda  Carmen Alborch, que la Generalitat “té l’obligació d’exercir un paper important a l’hora de potenciar la formació de tots els que treballen en l’àmbit de l’administració de Justícia, especialment en violència de gènere”.

Aquesta obligació, per a la consellera, és necessària perquè la formació “no solament aporta coneixement sinó, sobretot, sensibilitat i empatia que és el que les víctimes necessiten tant com l’assistència lletrada o social”.

La consellera ha recordat també que per al departament que dirigeix, “la lluita contra la violència de gènere és una prioritat per a la qual no escatimem ni recursos ni ganes”.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha recordat que un dels projectes més importants de la conselleria és la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte. En els seus 22 centres s’han atés, durant el primer semestre de 2018 a un total de 8.049 persones, de les quals, 4.183, és a dir, el 61,50% eren víctimes de violència de gènere a les quals cal sumar altres 628 (el 9,23%) que acudien com a víctimes de violència domèstica. “Això vol dir que els 60 professionals de la Xarxa (entre lletrats, psicòlegs i treballadors socials) han atés a 26 dones cada dia com a possibles víctimes d’algun tipus de maltractament”, hi ha finalitzat la consellera.

CatalanSpanish