Bravo planteja al Ministeri de Justícia que la violència de gènere siga competència exclusiva de jutjats especialitzats

La consellera ha traslladat al Govern central la necessitat de crear nous òrgans judicials en la Comunitat Valenciana en 2019

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha plantejat en la reunió de la Conferència Sectorial de Justícia que s’ha celebrat a Madrid que la violència de gènere siga matèria exclusiva dels jutjats de Violència sobre la Dona.

Bravo també ha instat al Ministeri que es posen en marxa les mesures necessàries per a establir una jurisdicció especialitzada en esta matèria.
Per a això, segons ha exposat la consellera, “és imprescindible l’increment del nombre de jutjats exclusius amb competències en violència sobre la dona”.

En este sentit, Bravo ha mostrat la seua preocupació perquè l’actual sistema “genera una justícia amb ciutadanes de primera i de segona”. Per això és important, ha insistit la consellera, “concentrar els recursos i apostar per l’especialització dels professionals que intervenen en la lluita contra la violència de gènere”.

En tot cas, esta iniciativa pansa, segons Gabriela Bravo, “necessàriament per un increment d’òrgans jurisdiccionals en la Comunitat Valenciana a fi de reordenar els partits judicials i que hi haja almenys un jutjat especialitzat en violència de gènere que abaste una o diverses comarques en el cas de les més despoblades o amb menys càrrega de treball”.

Bravo ha explicat que traslladarà al Ministeri de Justícia un informe amb les necessitats de creació de nous òrgans judicials en la Comunitat Valenciana amb càrrec als pressupostos de 2019.

Entre ells figuraran els òrgans l’entrada dels quals en funcionament es va suspendre el juny de 2011 i la creació del qual està encara pendent. Estos són el jutjat de 1a Instància núm. 5 de Torrevella; el jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 4 de Quart de Poblet; el jutjat social núm. 2 de Benidorm; el jutjat de 1a Instància núm. 6 de Gandia i el jutjat de Primera Instància i Instrucció núm.5 de Carlet.

La sol·licitud inclourà també la creació de nous òrgans, i que es preste especial atenció a l’hora de crear nous jutjats exclusius per a lluitar contra el terrorisme masclista.
En este sentit, la consellera s’ha mostrat “convençuda” que el Ministeri de Justícia “serà receptiu a estes demandes donades les manques en matèria d’òrgans judicials que arrossega la Comunitat Valenciana des de fa anys”.

CatalanSpanish