jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Justícia incorporarà a partir d’aquest dilluns fins a 40 funcionaris de reforç per pal·liar els efectes de l’incendi

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, incorpora aquest pròxim dilluns els primers funcionaris i funcionàries de l’equip de reforç la missió del qual és contribuir al fet que els òrgans judicials situats a la Ciutat de la Justícia de València recupere el ritme de treball que es va veure alterat per l’incendi que es va produir el passat mes de setembre.

Aquest reforç de personal és la principal mesura del pla d’actuació per a la Ciutat de la Justícia que la consellera Gabriela Bravo va consensuar amb els col·lectius afectats pel sinistre. Després dels estudis realitzats pels mateixos jutges valencians, la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va aprovar el passat 27 de setembre sol·licitar quaranta funcionaris de reforç, encara que la petició formal no va arribar a la conselleria fins al passat 6 d’octubre.

La Direcció general de Justícia ha aconseguit tramitar el corresponent expedient administratiu en un temps rècord i, després de rebre l’autorització de la Direcció general de Pressupostos, dilluns que ve 23 d’octubre prendran possessió els primers onze funcionaris de reforç.

D’aquest primer grup, vuit funcionaris/es són del cos d’auxili judicial i s’incorporaran a cadascun dels jutjats de Primera Instància directament afectats per l’incendi (els nombres 1 al 7 i el número 10), on assumiran funcions d’atenció al públic. A més, dos funcionaris/as recolzaran en la Fiscalia de València als/es fiscals de suport nomenats en ocasió de l’incendi. Finalment, un/a funcionari/a reforçarà el Registre Civil.

Altres 23 funcionaris interins prendran possessió dilluns que ve 30 d’octubre. Onze d’ells s’incorporaran en cada secció de l’Audiència Provincial de València, mentre que altres dotze reforçaran els treballs de reconstrucció d’expedients judicials afectats directament per l’incendi.

La incorporació dels/es sis funcionaris/es interins de reforç que completen l’equip de 40 ordenat per la conselleria haurà d’esperar al fet que el Ministeri de Justícia nomene tant als jutges com als lletrats de l’Administració de Justícia que han de realitzar els assenyalaments extraordinaris que han de servir per a recuperar l’agenda judicial paralitzada durant el període d’inhabilitació processal ordenat pel Tribunal Superior de Justícia.

Els gestors processals i els auxilis judicials anomenats a aconseguir que la Ciutat de la Justícia recupere la situació alterada per l’incendi procedeixen de les borses de treball a la disposició de la Conselleria de Justícia, que s’han activat per suplir de personal de caràcter temporal les necessitats dels jutjats que es van veure afectats.

Tal com va explicar al seu moment la consellera Bravo, tant el reforç de personal com la resta de les mesures incloses en el pla d’actuació han de servir perquè d’aquí a final d’any es puga recuperar la normalitat quant al funcionament quotidià tant dels jutjats sinistrats com de la resta dels òrgans judicials valencians.

El pla d’actuació també contempla la calendarització dels procediments que van ser suspesos a conseqüència de l’atur en els jutjats. En aquest sentit, la conselleria ha sol·licitat una reunió amb el ministre de Justícia per explicar els detalls del pla i sol·licitar el seu suport, ja que els esforços de la conselleria en matèria de personal s’han de complementar amb el nomenament de jutges de reforç i lletrats de l’administració de justícia.

Últimas noticias

Contenido relacionado