Justícia trau a licitació la redacció del projecte i la direcció d’obres dels jutjats de Sagunt

El nou Palau de Justícia s'alçarà en una parcel·la de 9.700 metres quadrats amb espai per a albergar fins a huit jutjats.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha tret a licitació la redacció del projecte i la direcció d’obres del futur Palau de Justícia de Sagunt per un cost estimat de 801.300,88 euros, tal com pot consultar-se, des d’este dilluns, en la Plataforma de Contractes de l’Estat. El termini de presentació d’ofertes per part de les empreses interessades conclourà el pròxim 8 de febrer de manera que puga adjudicar-se el mes vinent de juny.

La capital del Camp de Morvedre comptarà amb un nou Palau de Justícia que suposarà una inversió de 13,7 milions d’euros i que s’alçarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament el mes de juny passat de 9.700 metres quadrats situada entre el centre comercial L’Epicentre i el polígon Sepes de Sagunt.

El futur edifici tindrà entre tres i cinc plantes més un soterrani amb espai suficient per a albergar els sis jutjats actuals als quals se sumarà un seté la creació del qual s’ha sol·licitat ja al Ministeri de Justícia. No obstant això, es dissenyarà perquè puga albergar un huité òrgan judicial en el cas que siga necessari en el futur.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat que “malgrat que la pandèmia” la tramitació d’este projecte “avança a bon ritme perquè les obres puguen iniciar-se en esta legislatura”.

En este sentit, Bravo ha recordat que el nou palau “disposarà de tot el necessari per a oferir un servei públic essencial en un partit judicial com el de Sagunt, el creixement econòmic del qual i poblacional ha d’anar acompanyat per un edifici que represente a tota la ciutadania i que oferisca tots els serveis que la Justícia ha de garantir”.

El nou palau de Justícia comptarà amb dependències per al Registre Civil, el Jutjat de guàrdia, el Servei Comú d’Assumptes Generals, quatre sales de vistes, la Clínica Mèdic Forense, la Unitat de Valoració Integral Forense i una cambra Gessel.

També disposarà d’espai per a l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, despatxos individuals per a jutges, fiscals i lletrats de l’Administració de Justícia, així com estades per al Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Procuradors i el Servei d’Orientació Jurídica.

Finalment, en el soterrani s’habilitaran quatre calabossos, una sala per a rodes de reconeixement de sospitosos, una zona d’espera per a testimonis i una consulta per a reconeixements mèdics.

ValenciàEspañol