3.2 C
Valencia

La Justícia rebutja el tancament de Madrid

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid entén que es veuen afectats els drets i llibertats fonamentals.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha denegat la ratificació de les mesures acordades per la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid, per la qual s’estableixen mesures preventives en determinats municipis de la regió en execució de l’Ordre del ministre de Sanitat per la qual s’aproven actuacions coordinades en salut pública.

“Les mesures limitatives de drets fonamentals que estableix l’Ordre de la Conselleria de Sanitat, merament en execució de l’Ordre comunicada de 30 de setembre de 2020, constitueixen una ingerència dels poders públics en els drets fonamentals dels ciutadans sense habilitació legal que l’empare, és a dir, no autoritzada pels seus representants en les Corts Generals, per la qual cosa no pot ser ratificada”, expliquen els jutges en l’acte.

Els magistrats precisen en la seua resolució que “s’està davant un marc legal que difereix substancialment del que va ser objecte d’anàlisi, coincidint amb la ratificació de les mesures sobre àrees sanitàries, de 24 de setembre i 1 d’octubre”. Argumenta que com reconeix el mateix lletrat de la Comunitat de Madrid, el que se sol·licita en esta ocasió és “la ratificació del mandat obligat del ministre de Sanitat pel qual s’aprova la declaració d’actuacions coordinades en salut pública per a respondre davant situacions d’especial risc per transmissió no controlada d’infeccions causades per la SARS-COV-2”.

L’acte provoca que la situació del confinament de Madrid quede en l’aire i no se sap encara que passarà amb els ciutadans afectats que viuen en la capital i altres nou municipis de la comunitat. El que sí que ha quedat clar és que no es podrà multar als ciutadans que incomplisquen les limitacions.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,626FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià