Justícia assumeix el trasllat de víctimes de Nules i Segorbe al jutjat de violència sobre la dona de Vila-real

La consellera de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, s’ha reunit amb les instàncies judicials de Castelló, on ha manifestat que “des de les institucions hem de continuar treballant per a donar el màxim suport a les víctimes de violència de gènere i per a això, hem de posar l’accent en les mesures necessàries per a protegir-les”.

En la reunió, a la qual han assistit la presidenta del TSJ, el president de l’Audiència provincial de Castelló, el fiscal cap de la província de Castelló, la jutgessa i degana de Vila-real i els jutges de Nules i Sogorb s’ha analitzat quines són les necessitats del jutjat exclusiu de Vila-real. El passat 1 de gener va entrar en vigor que aquest jutjat serà competent en matèria de violència de gènere, no solament del seu partit judicial, sinó també de Nules i Segorbe.

Després de la trobada, Gabriela Bravo ha anunciat que “la Conselleria de Justícia assumirà totes les despeses per a facilitar el trasllat de les víctimes. No volem que puguen sentir-se perjudicades pel fet de veure’s obligades a traslladar-se a un altre partit judicial. No volem que els supose cap despesa econòmica ni tampoc emocional.

Per tant, coordinarem aquests trasllats, les despeses dels quals assumirem des del primer moment, a través de les oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD). Els desplaçaments es realitzaran mitjançant un servei de taxi i les víctimes estaran acompanyades per personal de l’OAVD“.

A més, la consellera ha anunciat que “instal·larem una cambra Gesell en el jutjat de Vila-real amb la finalitat d’evitar la doble victimització i garantir les declaracions de víctimes de violència, menors i persones vulnerables”.

Entre les mesures acordades en la reunió, la consellera ha destacat que “es donarà suport al jutjat amb els funcionaris de reforç, que se sol·liciten, per a garantir el servei d’atenció”. A més, Bravo ha subratllat que “enguany, crearem una unitat comarcal d’avaluació de risc que dependrà de l’Institut de Medicinal Legal de Castelló, que servirà per a agilitar i emetre els informes del risc de les víctimes el més ràpid possible”.

Bravo ha destacat que el Consell vol continuar afermant totes les mitjanes que es van incorporar al pacte de la Comunitat en la lluita contra la violència de gènere. “Volem avançar i continuar invertint en recursos perquè aquestes mitjanes siguen els més eficaços possibles a diferència del que s’està plantejant en altres comunitats autònomes, que fan un pas arrere en la lluita contra la violència de gènere”, ha assenyalat la titular de Justícia.

CatalanSpanish