Justícia multiplica per tres el personal i els mitjans materials destinats a les víctimes de delicte

Gabriela Bravo afirma que els qui han patit una acció criminal "han de tenir el protagonisme en el procés penal en defensa dels seus drets".

552

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Publiques ha multiplicat per tres el personal i els mitjans materials destinats a la xarxa d’oficines d’atenció a les víctimes del delicte de la província de Castelló.

Fins ara, només tres lletrats prestaven únicament assistència jurídica però, des del passat 1 de febrer d’ara endavant, seran nou els professionals que atendran als usuaris en les tres oficines amb les quals explica la província: una en la Ciutat de la Justícia de Castelló i les altres dues en les seus judicials de Vila-real i Vinaròs.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha visitat l’oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte de la capital de la Plana. Les instal·lacions formen part del nou model de la xarxa assistencial que la Generalitat ha engegat per a atendre, de manera integral i personalitzada, a aquelles persones que hagen patit un delicte i precisen no solament d’ajuda jurídica, sinó també d’assistència social i psicològica.

Per a Gabriela Bravo, amb el nou model s’ha diversificat i millorat el servei amb “la incorporació de psicòlegs i treballadors socials per a poder prestar una atenció integral a les víctimes des de tots els angles i necessitats”. Per a la consellera, les víctimes del delicte “han de tenir el protagonisme dins del procés penal i han de saber que a la Comunitat Valenciana són tingudes en compte i que és de Justícia la defensa dels seus drets”.

Com les altres 20 oficines repartides per tota la Comunitat Valenciana, les de Castelló estan especialment preparades per a atendre a les víctimes de violència de gènere. En aquest sentit, la consellera ha recordat que quatre de cada deu persones que van acudir per primera vegada a una oficina de la província de Castelló en 2017 ho va fer a causa de la violència de gènere.

Així, l’any passat es va assistir a 1.917 persones, de les quals, 755 acudien a aquest servei per aquesta causa. Açò vol dir que les oficines van atendre a tres víctimes al dia. Els delictes més habituals són les coaccions i les lesions, que suposen, entre ambdues, el 25 per cent del total.

Gabriela Bravo també ha recordat que el Consell que presideix Ximo Puig “es creu de debò que les víctimes d’un delicte han de ser ateses de manera integral per a evitar la doble victimització”.

Per açò, des de les oficines es podrà accedir a tot el catàleg assistencial amb el qual explica la Generalitat, des de pisos d’acolliment a tot tipus d’ajudes públiques per a qui ho necessite.

A més, la titular de Justícia del Govern Valencià ha explicat que la xarxa d’oficines té una dotació pressupostària de 2,5 milions d’euros per a enguany 2018, la qual cosa suposa la quantitat més gran que la Generalitat ha destinat a aquest àmbit en tota la seua història.