Jutgen al exalcalde d’Alacant, Echávarri, pel fraccionament de contractes

L'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri s'asseu al banc dels acusats aquest dilluns, acusat del fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç.

L’exalcalde d’Alacant Gabriel Echávarri s’asseu al banc dels acusats aquest dilluns, acusat del fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç durant l’etapa en què va compatibilitzar l’alcaldia i la gestió d’aquesta àrea.
El fiscal Anticorrupció considera Echávarri responsable d’un delicte continuat de prevaricació administrativa per l’adjudicació directa de 25 contractes menors, cadascun per un import inferior a 18.000 euros, per una xifra que va ascendir a 189.000 euros. Per això sol·licita una pena de deu anys d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic.
Tots els contractes, suposadament relacionats entre si, es van tramitar entre novembre i desembre del 2016 amb motiu del llançament d’una campanya de promoció del comerç local, de l’organització d’una Gala de Premis al Comerç i de l’execució de diverses millores en la senyalització dels mercats municipals.
Junt amb Echávarri, estan acusats dos dels col·laboradors en l’Ajuntament: el cap de Gabinet d’Alcaldia, Eduardo Díez, i l’assessor de la Regidoria de Comerç, Pedro de Gea.
PublicitatJuega Limpio Orihuela