07:03 - martes, 5 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La jutgessa de Paterna determina judicialitzar les excavacions de la Fossa 113 del cementeri de Paterna

Després de la compareixença en els jutjats de la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, els experts arqueòlegs de AequeoAntro Miguel Mezquida i Javier Iglesias, i el president de l’Associació de Familiars de les Víctimes, Santi Vallés, la jutgessa de guàrdia de Paterna ha resolt judicialitzar les exhumacions de la Fossa 113 del cementeri de Paterna.

La magistrada ha enviat a la policia nacional i posteriorment ha comparegut en el cementeri, per a resoldre que l’Institut de Medicina Legal de València participarà en la intervenció per a supervisar el treball dels experts de ArqueoAntro. El metge forense de l’institut, Manuel Polo, ha determinat que les restes dels afusellats per la repressió franquista seran traslladats al laboratori de València. Açò significa que es va a efectuar una identificació cadàver per cadàver, sense trencar la cadena de custòdia, per a procedir després a la seua identificació, qüestió que assumirà l’estat.

En paraules de Pérez Garijo, “estem molt contents amb la decisió, ja que açò significa que el tracte a les víctimes del feixisme s’equipara al de qualsevol altra víctima amb el seu procés judicial corresponent”. La diputada de Memòria Històrica, per la seua banda, ha recordat que aquest procés és el primer que es realitza en la Comunitat Valenciana.

Últimas noticias

Contenido relacionado