Justícia trasllada el jutjat de violència de gènere d’Ontinyent a unes noves instal·lacions

La consellera de Justícia i l'alcalde de la localitat valenciana s'han reunit per estudiar els detalls de la iniciativa, que s'executarà el pròxim mes de juny i garantirà un espai segur i digne per a les víctimes

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha informat l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, del trasllat del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’este partit judicial a un nou local, amb unes instal·lacions dignes i més segures per a les víctimes que les que este òrgan judicial ocupa en l’actualitat.

L’òrgan judicial, que assumeix els casos relacionats amb la violència de gènere, compartirà espai en la seua nova ubicació amb l’Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte. El trasllat serà provisional, en tant s’estudien les diferents possibilitats per proporcionar als diferents òrgans del partit judicial d’Ontinyent d’unes instal·lacions més modernes i adequades.

PublicitatTroballengua  

Tant el jutjat com l’oficina se situaran en dos baixos simètrics de 130 metres quadrats cadascun situats en els números 4 i 6 de l’avinguda Conde de Torrefiel, amb el que la nova instal·lació judicial comptarà amb una superfície total de 260 metres quadrats. Atés que el més urgent és el trasllat del jutjat, els treballs d’adequació d’un d’estos locals ja estan conclosos mancant els últims retocs, així com de l’adquisició del mobiliari i la instal·lació dels sistemes informàtics, la qual cosa permetrà escometre el trasllat el pròxim mes de juny. A continuació es procedirà a la reforma de l’altre baix, que serà el que albergarà l’Oficina d’Assistència a les Víctimes.

Segons ha explicat la consellera Bravo al primer edil d’Ontinyent, tant l’òrgan judicial com l’oficina “disposaran d’instal·lacions amables i segures i accessibles, especialment pensades per a les víctimes, tant les de violència de gènere com les que hagen tingut la mala fortuna de patir un delicte d’una altra classe i que acudisquen a la xarxa pública de la Generalitat per ajudar-los”. Bravo ha assenyalat que amb esta decisió “se solucionen els problemes d’espai i habitabilitat que tenia en l’actualitat el jutjat, situat en el Palau de Justícia del carrer Fernando Alcina“.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana