viernes, 19 abril 2024

El Valencia empata davant el Krasnodar en el minut 93 (1-1)

El Valencia va jugar ahir a la ruleta russa, però es va classificar per als quarts de final de la Lliga Europa després d'arrancar un miraculós empat en el feu del Krasnodar (1-1) amb un gol en el descompte del portugués Guedes (minut 93).

El Valencia va jugar ahir a la ruleta russa, però es va classificar per als quarts de final de la Lliga Europa després d’arrancar un miraculós empat en el feu del Krasnodar (1-1) amb un gol en el descompte del portugués Guedes (minut 93).

Els valencianistes van caminar sobre el tall de la navalla durant els últims minuts de partit, però per sort la moneda va eixir cara. Un gol de la nova estrela del futbol rus, Suleimánov, en el minut 85 va estar a punt de fer pagar molt cara la racanería de l’equip espanyol.

Guedes va salvar en el 93 el que es porta de temporada europea del Valencia. El cas és que fins llavors l’equip dirigit per Marcelino, que va fer valdre el 2-1 de l’anada, només havia patit en el primer quart d’hora.

Els russos van ser molt més inofensius que a Mestalla i, de fet, les millors ocasions de la trobada les van tindre els jugadors valencianistes. Conscient que substituir a Pareja era impossible, Marcelino va posar en lliça a la dupla francesa integrada per Kondogbia i Coquelin, que li garantia brega.

A més, en una sorpresa per a l’equip rival, va deixar en la banqueta a Rodrigo, autor d’un golazo en l’anada, i va eixir d’inici amb una davantera inèdita amb Mina i Nebot com a jugadors més avançats.

Potser per l’absència de Parell, però el cas és que a l’equip valencianista li va costar bastant temps assentar-se i fer-se amb el control del joc. Els primers vint minuts van ser un setge local, encara que els russos a penes van posar a prova a Net més que en un parell d’ocasions.

La lesió del brasiler Ari, que s’havia mostrat molt revoltós, va ser providencial per als espanyols. A partir de llavors, el Valencia va controlar la trobada i va començar a crear perill. Dos minuts després que Ari abandonara el camp, Soler va tindre en les seues botes el primer gol amb una rematada a boca de canó en l’àrea xicoteta, però entre el porter i un defensa van salvar el perill.

Després de la segona part, els russos van recuperar la iniciativa, almenys en els primers minuts amb dos omnipresents Ramírez i Wanderson. L’uruguaià Pereira va posar a prova a Net amb un tret de falta directa, aparentment sense angle, però que va animar a l’afició local.

No hi ha millor forma de fer callar a una afició sorollosa com posar a prova al porter local.
Chéryshev, internacional amb Rússia, va començar a desperezarse i després d’un tret que va ser detingut sense dificultats pel portera local, va començar a llançar diagonals.

L’ideal per a Rodrigo, que va substituir a Nebot en el minut 57. Un minut després va rematar de primeres després d’un precís centre de l’esquerrà rus, però amb tot a favor va disparar alt. Ho lamentaria.

El Krasnodar estava avisat. Els russos només avisaven a pilota parada. De nou Pereira va llançar, però Net no va tindre problemes a buidar per damunt del travesser. Marcelino va demostrar ambició i mediada la segona part va retirar a Mina, però va introduir al portugués Guedes buscant-li l’esquena a la rereguarda russa.

L’eliminatòria estava en l’aire. L’incansable Ramírez, internacional amb l’Equador, ho intentava una vegada i una altra, però Paulista i Diakhaby van estar incommensurables.
Els russos estaven morts, però el València no es va anar a dalt i no els va posar la punta.
Una incomprensible fallada en l’eixida de la pilota va donar aire a l’equip local. Un tret de Wanderson va eixir prop del pal dret davant l’enuig monumental de Net.

Va patir el València al final. No li durava a penes la pilota als peus, però els russos tampoc caminaven sobrats d’idees en atac.
Llavors, Suleimánov, que acaba de saltar al camp, va rebre la pilota en un vèrtex de l’àrea gran, va encarar al seu marcador i es va traure de la cistella un fenomenal tret que va entrar com una exhalació per l’esquadra sense que Net poguera fer res per a evitar-ho.

Amb tot, els valencianistes no van baixar els braços i Gameiro, que acaba d’entrar en el terreny de joc, va fer la jugada de la nit per la banda dreta, li va cedir la pilota a Guedes, que amagó amb mestratge a un contrari, i va marcar amb l’esquerrana un gol que val una eliminatòria (min.93).

– Fitxa tècnica:

– Krasnodar: Safónov; Petrov (Suleimanov, min.74), Fjoluson, Spajic, Ramírez; Gazinski, Olsson, Wanderson, Pereira (Taránov, min.91); Claesson i Ari (Stotski, min.30).

– València: Net; Wass, Paulista, Diakhaby, Gayà; Soler (Gameiro, min.88), Coquelin, Kondogbia, Cheryshev; Santi Mina (Guedes, min.70) i Nebot (Rodrigo, min.57).

Gols: 1-0, min. 85: Suleimánov. 1-1, min. 93: Guedes.

Àrbitre: Anthony Taylor (ENG). Va amonestar a Kondogvia, Soler, Gazinski i Pereira.

Incidències: partit de tornada dels huitens de final de la Lliga Europa disputat en l’estadi Krasnodar davant més de 35.000 espectadors.