La atractiva 26ª Mitja Marató d’Alacant es presenta amb l’objectiu de consolidar-se com a referent esportiu i social a la província

El 19 d'abril de 2020 serà el torn d'una prova renovada amb nous ingredients: "Circuit d'un sol gir, arribada i sortida en el Muelle de Levante, data d'inamovible i compromís amb el medi ambient".

 

Els amants del running a la província d’Alacant estan d’enhorabona. Torna la Media Maratón de Aguas de Alicante i per la seva 26a edició ho fa amb una aposta ambiciosa. L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Diputació d’esports, el Club Atlético Montemar y Aguas de Alicante s’uneixen per organitzar un esdeveniment que aterra amb una nova i atractiva gira d’una volta, amb una data inamovible per consolidar el Trial (en 2020 serà el 19 d’abril i sempre es vol abans o després de Pasqua, més concretament en el tercer diumenge d’abril) i amb un gest clar al desenvolupament sostenible i al medi ambient. Tots aquests ingredients tenen una única missió: “consolidar la mitja marató alacantina com a referent esportiu i social a la província”.

La 26a edició de la mitja marató alacantina ha estat vestida de llarg per presentar el seu ambiciós projecte per a la primavera de 2020. El Museu de l’aigua d’Alacant ha estat el lloc d’elecció en un esdeveniment que ha reunit a molts regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alacant. Luis Barcala, alcalde d’Alacant i José Luis Berenguer, edifici esportiu, ha estat un dels ponents amb Paco Senabre (vicepresidente del Club Atlético Montemar), José Manuel Albentosa (director esportiu de la Marató d’Aguas de Alicante) i Francisco BARTUAL (director general d’Aguas de Alicante). Precisament, l’últim d’ells va ser el primer a intervenir: “Estem molt contents de veure l’expectativa generada per aquesta mitja marató. És un esdeveniment molt important per a la ciutat, que portarà molts atletes nacionals i generarà un impacte turístic amb milers de persones a Alacant. Aguas de Alicante té una clara responsabilitat social i per aquest motiu promou hàbits saludables i desenvolupament sostenible amb aquesta prova “.

Per la seva banda, Paco Senabre emfatitza el paper fonamental i la implicació que té Montemar amb aquesta prova: “Des de Montemar estem molt emocionats de participar en aquesta 26a edició. Ja vam organitzar la primera edició en 1981 i el proper 8. Volem obrir-me més a la ciutat amb aquesta mitja marató. El nostre compromís amb l’atletisme és clar i una bona prova d’això és que anem a tenir una secció d’atletisme l’any que ve. ”

Des del punt de vista més institucional, José Luis Berenguer va confessar “la difícil situació” per la qual va passar la prova quan va assumir el càrrec i va explicar per què va decidir no organitzar la mitja marató per 2019. Aquest fet va servir com a revulsió per unir forces amb el Club Atletismo Apolona, el Club Atlético Montemar i Aguas de Alicante per celebrar un esdeveniment ambiciós i poderós davant de 2020. En aquest sentit, la premissa era clara: “Consolidar la prova a la província”. I com pretén aconseguir-ho: “La idea principal és aconseguir estabilitat en la data (que és el tercer diumenge d’abril i que cau abans o després de Pasqua) i l’altra és aconseguir un recorregut atractiu per i per a l’atleta”.

Berenguer va passar el relleu a José Manuel Albentosa. El director esportiu ha destacat que “des de l’organització volem que la Mitja Marató d’Alacant sigui una referència esportiva i social”. Seguint en la mateixa línia, va endinsar-se en “el compromís ferm” d’aquest esdeveniment esportiu amb el medi ambient. “Creem patrulles contra el plàstic perquè no hi hagi residus a Alacant durant la cursa”.

A més, Albentosa es va encarregar de desfer “la joia de la Corona”, la ruta de la 26a mitja marató d’aigües d’Alacant. “Circuit de 21 quilòmetres en un sol gir, sortida i arribada tant de la mitja marató com de la 10K en el moll de Llevant, Tour aprovat per la Reial Federació Espanyola d’atletisme i prova oficial en el calendari de la Federació Espanyola d’atletisme”.

Finalment, des del punt de vista de les intervencions, l’alcalde i “Sprinter” Luis Barcala van acabar la cursa “mostrant el seu orgull en la celebració d’aquest esdeveniment:” aquesta és una de les principals apostes i esdeveniments de l’equip de govern per 2020. L’interès dels atletes amb un recorregut i per a ells s’ha buscat com a prioritat. Aquesta prova forma part del compromís del govern municipal per impulsar l’Alacant com a turisme esportiu. ”

Seguint la mateixa línia de meta, Barcala va anunciar que aquesta mitja marató compleix el màxim de “aconseguir molts gols en un sol esdeveniment”. D’una banda, hi ha l’objectiu d’aconseguir “un nou recorregut d’una volta que tocarà el més significatiu de la ciutat d’Alacant”. D’altra banda, hi ha la data: “volem consolidar la prova i que se celebra abans i després de Pasqua. A més, aquest any té un incentiu més i és que pot servir als corredors professionals per provar theself per a la Tokyo 2020 Olympic s. ” L’alcalde d’Alacant va subratllar que “també complim l’objectiu amb el medi ambient i les seves accions socials”.

Barcala va arribar a la línia de meta amb aquesta declaració: “aquesta és una prova per als atletes i un esdeveniment per a la família. Es tracta d’una aposta futura per consolidar un esdeveniment de referència a la província d’Alacant “.

CatalanSpanish