Compte enrere per a les festes de La Barona en honor a la Mare de Déu dels Àngels

Els actes centrals de les celebracions que tenen lloc entre l'u i el 4 d'agost giren al voltant de la festivitat de la Patrona i del Sagrat Cor de Jesús

Amb l’especial barreja de tradició religiosa i popularitat festera dels actes més participatius, com ara els sopars o les berbenes musicals, La Barona està ja en el conte enrere pels actes centrals de les seues festes d’estiu en honor a la seua Patrona que se celebren entre l’u i el 4 d’Agost.

Així, com cada any, la solemnitat de la processó de la Mare de Déu dels Àngels, el 2 d’agost, o del Sagrat Cor de Jesús, el divendres 1, amb eixes tejes i mantellines blanques i negres” de les clavariesses fadrines i casades, marcarà la part més emotiva per molts dels veïns d’esta pedania de la Vall d’Alba que ronda els 200 habitants censats i també d’aquells fills i néts que es reuneixen “al poble” per estes dates.

Però alhora, tota la programació que envolta la part religiosa com ara les trobades musicals, els concursos o les noves propostes com la del ‘tardeo‘, novetat d’enguany, també serviran de reclam per un altre tipus de públic que “pugen a La Barona per festes”, com expliquen els residents.

Noelia Escrig, un dels set membres que enguany conformen la Comissió que organitza els actes (junta a José Escrig, Jaime Edo, Sergio Escrig, Maite Centelles, Rubén Bautista y Vicente Palau) destaca entre altres coses la implicació de moltes persones que viuen a Castelló o fóra “però que ens hem criat ací i que el que volem és donar sempre continuïtat a eixes tradicions”.

Per últim, un altre dels atractius innegables d’estes celebracions és el pes que té la part culinària. I és que a ningú se li escapa que una de les apostes tant de la Vall d’Alba com de totes les pedanies i poblacions de la contornada és fomentar un turisme d’interior on el bon menjar i per molts, el descobriment de racons d’excel·lència gastronòmica és un valor en alça, com en més d’una ocasió ha destacat la seua l’alcaldessa, Marta Barrachina,  i que les festes poden ser també el pretexte perfecte per gaudir del turisme gastronòmic.

PROGRAMACIÓ DE FESTES

DIJOUS 1 AGOST

13.00 – Volteig de campanes anunciant l’inici de les festes.

19.30 – Missa solemne en honor al Sagrat Cor de Jesús, oficiada per Mossén Óscar Bolumar. A continuació, actuació de “Xavi” en la plaça l’Aldea.

DIVENDRES 2 AGOST

07.00 – Despertà i volteig general de campanes.

19.30 – Missa solemne en honor a la patrona la Mare de Déu dels Àngels,

22.00 – Sopar de pa i porta en la plaça de la Mare de Déu dels Àngels. (La comissió de festes distribuirà el vi, la gasosa i l’aigua).

00.00 – Festa de disfresses amb disc mòbil The End. (Tot aquell que vinga disfressat abans de la 01.00 hores, tindrà una consumició gratuïta).

DISSABTE 3 AGOST

16.00 – Concurs de guinyot i botifarra organitzat per la comissió. (inscripció en la barra o a qualsevol membre de la comissió).

17.00 – Parc infantil aquàtic en la plaça mare de Déu d’Àngels.

18.30 – Tardeo flamenc amb *Dj amenitzat pel grup Rumba 13. (Patrocinat per Sant Antoni 2019)

22.00 – Sopar de pa i porta a la plaça mare de Déu d’Àngels, amb concurs de postres.

00.00 – Disc mòbil The End.

DIUMENGE 4 AGOST

12.00 – Concurs de paelles. (La comissió, distribuirà el vi, la llimonada i l’aigua).

17.00 – Tobogan aquàtic (patrocinat per la comissió de festes 2018) i festa de l’espuma amb disc mòbil.

23.00 – Traca final de festes.

ValenciàEspañol