La Basílica de València obri les seues portes al besamans amb centenars de devots en la cua, alguns fins a 12 hores

A les 7.00 hores, en el moment d'obrir les seues portes, la cua de fidels omplia la mitat de la Plaça de la Verge, ordenada per les tanques en zig-zag.

Publicitat

La Basílica de la Mare de Déu dels Desemparats de València ha obert a les 7.00 hores les seues portes per al tradicional besamans a la patrona, moment en el qual ja centenars de valencians esperaven per a accedir al temple, alguns d’ells fins a 12 hores, des de les 19.00 d’aquest dimarts, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

Marisa, Concha i Rosa han sigut les primeres que han passat en aquesta jornada i porten coincidint en el primer torn de la cua des de fa anys. Precisament Marisa i Concha, que l’any passat no va poder acudir per qüestions de salut, van arribar a la plaça de la Verge a les 19 hores.

PublicitatRovira  

Per la seua banda, Rosa, que va acudir unes hores més tard, assegura que la nit “no es fa llarga”. “Vinc per a demanar per la meua filla que està malalta i el desig que la Mare de Déu m’escolte em dona la força per a aguantar l’espera”, ha indicat.

A més d’ells també esperava des de les 4.00 hores Flor, “per a agrair a la Verge que m’ha donat la vida, després de superar dos càncers”. A la mateixa hora va arribar a la plaça María José, que participa enguany per primera vegada en el besamans: “Per a mi no demane res, només salut per a tots els meus”, assegurava emocionada després de passar davant la patrona.

A les 7.00 hores, en el moment d’obrir les seues portes, la cua de fidels omplia la mitat de la Plaça de la Verge, ordenada per les tanques en zig-zag.

Els primers xiquets a passar han sigut Arnau i Aitana, de 9 i 6 anys respectivament, que porten participant en el besamans des que van nàixer, acompanyats dels seus pares. Tots dos li han demanat a la Mare de Déu “que ens ajude a portar-nos bé i estimar molt la nostra família”, segons assenyalaven en eixir de la Basílica direcció al seu col·legi.

ACCÉS ESPECIAL MINUSVÀLIDS

Enguany l’accés reservat per a persones en cadires de rodes i per a cotxets amb nadons ha sigut habilitat amb una rampa per la porta de la Basílica del carrer de la Llenya, que dona a la Plaça de l’Almoina, i no per la porta habitual de la Plaça de la Verge.

Amb aquest canvi a la porta del carrer de la Llenya es pretén que les persones que fan la cua per l’accés reservat a cadires de roda i cotxets de nadó “puguen tindre ombra, a partir de les 11.00 hores, aproximadament, i no patisquen el sol que hi haurà en l’entrada de la Plaça de la Verge”, segons ha explicat José Luis Albiach, president dels Seguidors de la Verge.

PublicitatJuega Limpio Orihuela