La Biblioteca de Rafalafena té el 41% de plantilla sense cobrir

La Junta de Personal de Generalitat denuncia que el 41% de la plantilla de la Biblioteca Pública i Arxiu Provincial de Castelló, més coneguda com a Biblioteca Rafalafena, està sense cobrir. Segons les mateixes fonts que “la falta de personal és tan evident que la Conselleria d’Educació tanca la biblioteca durant les vesprades dels períodes festius i vacacionals, ha reduït el temps d’hemeroteca i ha suspés el servei de reprografia, a més a més de deure dies a la plantilla.”

El sindicat de CCOO ha fet públic que la plantilla compta amb 22 llocs de treball, però la realitat és que el 41% estan sense cobrir. La Conselleria ni ha cobert les 5 vacants existents ni els llocs dels 2 alliberats sindicals adscrits al centre. A més a més tampoc s’està substituint les baixes per malalties.

Rovira  

Segons CCOO, fins ara les denúncies sindicals no han tingut resposta positiva per part de les dues conselleries implicades, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i la Conselleria de Justícia,  Administració Pública, Reformes Democràtiques i LLibertats Públiques.

La Junta de Personal, amb acord d’UGT, IV, CSIF, CCOO i CGT,  ha convocat una concentració el dijous 21 de març per a protestar per la situació insostenible que pateix el personal. La concentració es realitzarà a la porta de la Biblioteca Rafalafena, c/ Rafalafena, 29, de Castelló de la Plana, de 10h. a 10,30. La Junta preveu, en acabar la concentració,  fer una reunió en el mateix edifici de la Biblioteca.

Segons afirmen des del sindicat, l’atenció al públic s’està duent a terme sota  manifestes il·legalitats: personal no qualificat ha de realitzar tasques que no entren dins de les seues funcions, o personal d’empreses privades, com vigilants, són usats per a tasques alienes als objectius de les seues contractacions. La Conselleria d’Educació té prevista la possibilitat de tancar la Sala de Lectura i la Sala d’Audiovisuals de la Biblioteca davant la manca de personal.

La Junta de Personal hi ha sol·licitat la immediata substitució i cobertura del personal que falta a la biblioteca. Amb la concentració es pretén informar a la ciutadania de la precarietat existent en la Biblioteca Rafalafena i pressionar als consellers Vicent Marzà i Gabriela Bravo perquè sol·lucionen la situació.

PublicitatJuega Limpio Orihuela