sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La campanya de conscienciació contra el mosquit tigre arranca demà dilluns

  • La Regidoria de Sanitat inicia demà dilluns una campanya d’informació i conscienciació per a prevenir la presència de mosquit tigre en la ciutat, que es prolongarà fins al pròxim 14 de setembre.
  • S’instal·laran carpes a la contornada dels mercats i en diferents punts de la ciutat per tal d’informar els ciutadans sobre la millor actuació davant de la possible presència de mosquits tigre.

 

Tal com s’ha subratllat des de la Regidoria, el període estival és l’època de major proliferació d’esta espècie exòtica d’insecte que els últims anys s’ha instal·lat en zones de l’àrea metropolitana així com a la ciutat.

Segons els informes encarregats per l’Ajuntament de València, el període de màxima activitat d’este insecte comença cap al final d’estiu, i es prolonga fins a, aproximadament, el mes de novembre. Per este motiu des de la Regidoria de Sanitat i Salut s’ha decidit iniciar una campanya divulgativa, per tal que els ciutadans coneguen els riscos i puguen rebre consells per a evitar que la plaga es consolide als llocs de major risc.

Durant tot un mes, el personal present en les carpes facilitarà la informació des de cada un dels punts clau seleccionats per tota la ciutat, on es respondrà a qüestions referides a l’aspecte d’este tipus exòtic de mosquit, la seua activitat de colonització, o quins són els llocs més susceptibles de convertir-se en focus.

En paraules de la regidora de Sanitat Maite Girau, “la informació sobre com combatre este insecte és clau per a establir les pautes adequades que permeten tindre espais lliures de mosquits”.

La presència del mosquit tigre va ser detectada a València l’any 2015. Des d’eixe moment s’ha produït una important evolució en la lluita contra l’insecte en la ciutat, la qual cosa ha significat l’establiment de protocols de control que permeten que la població d’este insecte es mantinga per davall dels llindars de tolerància establits.

A més de les carpes informatives, des de la Regidoria s’estan duent a terme altres mesures, com a xarrades informatives dirigides a col·lectius específics, tallers infantils i la divulgació de continguts de conscienciació a través dels diferents canals de comunicació, com a xarxes socials, internet i mitjans de comunicació, així com els cartells informatius que ja es poden veure en les marquesines i suports de tota la ciutat.

Últimas noticias

Contenido relacionado