La Casa Museu Concha Piquer escomet la seua primera reforma

La Casa Museu Concha Piquer romandrà tancada entre els dies 9 i 16 d’abril a causa de les reformes que es duran a terme en este centre municipal. El museu, situat en el carrer Ruaya 23, on va viure la cantant i actriu i que exhibeix els seus objectes personals i discos no havia sigut reformat des que s’inaugurara l’any 2001. Les millores afecten principalment a la il·luminació, la qual té obsolescències que no permeten l’adequada conservació dels objectes del museu.

Els treballs de manteniment a realitzar seran: pintar l’escala de pujada al primer pis i el vestíbul contigu, retocar algunes parts de la planta baixa, restituir la catifa en l’entrada i adequar les vitrines de la planta baixa on estan els vestits. A més es procedirà a una neteja general i s’encolarà i teixiran de nou els tapissos de la cadira del tocador de Concha Piquer.

Per a una millor conservació dels objectes del museu es canviaran els llums halògens que estan deteriorant els teixits, per uns altres tipus leds. També s’habilitarà un banc de fusta per a col·locar-lo davant de la pantalla audiovisual i se situarà un faristol per a la col·locació de la guia municipal del Museu, amb la finalitat que els visitants puguen informar-se sobre la Casa Museu. Finalment, quant a la informació que ens brinda el museu sobre la vida i treball de l’artista, es completarà el contingut amb nous cartells informatius.

La regidora Glòria Tello ha destacat: “la importància d’esta remodelació que valora un espai museístic municipal en el qual no s’havia intervingut durant dècades. Unes obres que entronquen directament amb la política de la regidoria de patrimoni i recursos culturals d’apostar per la dignificació dels museus de la ciutat.”