sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Catedral de València acull la representació del “Cant de la Sibil·la” amb més de 60 artistes

La representació del "Cant de la Sibil·la" comptarà amb la participació de més de 60 artistes, la majoria valencians, i la col·laboració conjunta de Capella de Ministrers, la Coral Catedralícia i l'Escolania de la Verge dels Desemparats, entre altres entitats.

Per segon any consecutiu, el paper de la Sibil·la va ser interpretat per Sergio Martí Sánchez, que pertany a l’Escolania de la Verge des de fa quatre anys, i Jorge Morata va anar de nou la veu tenor amb Carlos Magraner com a director musical i Jaume Martorell com a director escènic, ha assenyalat Luis Garrido, director de l’Escolania i la Coral Catedralícia, que també va intervenir en la representació.

Igual que en anteriors edicions van prendre part l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), l’Associació Amics del Corpus i l’Associació de Campaners de la Catedral de València. Estos últims, abans del concert van interpretar els tocs de Matines de la Consueta de 1527, recuperats també en el 2012 per primera vegada des del Concili de Trento (1545-1563).

A més, com en edicions anteriors la representació va comptar amb els instruments rèpliques dels àngels músics dels frescos de l’altar major de la Catedral i també va ser interpretat del “Ordo Prophetarum” o “Processó dels profetes”, un drama litúrgic medieval els textos del qual van ser adaptats els textos llatins al valencià pel catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat de València, Josep Lluís Sirera.

El “Cant de la Sibil·la”, drama paralitúrgic de l’Edat mitjana recuperat en 2012 per Capella de Ministrers, és una representació del naixement de Jesucrist que va ser implantada pel rei Jaume I en el segle XIII, després de la conquesta de València, i que es representava la nit de Nadal fins que va desaparéixer després del Concili de Trento (1545-1563). Actualment, només es conserva a Mallorca, declarada en 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, i a L’Alguer (Sardenya), que va pertànyer a la Corona d’Aragó, a més de València.

L’escenificació és d’entrada lliure, fins a completar aforament, i cada any és vista per prop de 2.000 persones que omplin completament la Catedral de València.

Últimas noticias

Contenido relacionado