La Ciutat de les Arts i les Ciències acull dos mostres d’art gratuïtes

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull dues exposicions dedicades a l’art que poden contemplar-se de forma gratuïta mentre es passeja per les zones exteriors del complex. ‘Les paraules que es queden en silenci’, situada en el Passeig de l’Art de l’Umbracle, està formada per sis escultures, realitzades per Cristóbal Gabarrón, que representen sis caps de dona, amb els seus respectius pentinats i arreglaments, representats per plans i duplicitats de colors, realitzats en fibra de vidre policromada.

El llac del Museu de les Ciències acull l’exposició temporal de les escultures monumentals de Manolo Valdés, gràcies a la Fundació Hortensia Herrero. Les sis escultures porten els títols de ‘La Palometa’, ‘Les Arracades’, ‘La Diadema’, ‘Palometes’, ‘La Doble Imatge’ i ‘La Pamela’.

Per a la realització d’estes escultures monumentals de més de cinc metres d’altura, l’artista ha utilitzat molt diversos materials com l’acer tallen, alumini, ferro colat o marbre, i algunes de les obres han sigut pintades amb una capa de pintura epoxi. La mostra podrà veure’s fins al 10 de desembre de 2017.

Una de les sis escultures monumentals que s’exposen serà adquirida per La Fundació Hortensia Herrero per a, posteriorment, ser cedida a la ciutat de València i ubicar-se en la Marina de València. La peça serà triada per votació popular en què podran participar tots els visitants de l’exposició per mitjà d’unes urnes que es col·locaran en la Ciutat de les Arts i les Ciències.