La Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora amb l’ESA en la formació de professors

epa03054490 A picture of the European Space Agency (ESA) logo seen during a news conference presenting the agency's 2012 projects, in Paris, France 09 January 2012. Some of the expected key events for the 2012 include the launch of ATV-3 by Ariane 5, docking of ATV-3 with the ISS, end of in-orbit testing of the two first Galileo satellites, and presentation of first map of changes in sea-ice thickness by CryoSat. EPA/IAN LANGSDON

La Ciutat de les Arts i les Ciències col·labora junt amb l’Agència Espacial Europea (ESA) i el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de l’àmbit Científic, Tecnològic i Matemàtic (CEFIRE STEM) en l’organització d’una sèrie de cursos dins del programa CESAR Teachers Trainings, un projecte pioner que permet posar en contacte a professors de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius amb els científics i enginyers de l’ESA.

El programa estableix quatre sessions teoric-pràctiques, que tindran lloc a partir de demà dilluns 16 d’abril a més del 17, el 18, el 19 i el 24 d’abril en el Museu de les Ciències. Durant els cursos s’explicaren les principals missions científiques i com la tecnologia espacial pot usar-se en la Terra. També s’aportaran ferramentes educatives que poden aplicar-se en els centres escolars.

Els continguts que es manejaran al llarg de les distintes sessions dels cursos inclouen explicacions sobre les principals missions científiques fent especial insistència en com pot revertir la tecnologia espacial en altres usos ací en la Terra. A més, s’aporten ferramentes educatives desenrotllades per l’Agència i que poden aplicar-se en el dia a dia dels centres escolars.

L’última sessió es dedicarà a mostrar distints continguts astronòmics de la Ciutat de les Arts i les Ciències que poden ser útils com a complement didàctic en les assignatures de ciències.