28.3 C
Valencia

La Comissió Europea renova el finançament al projecte per a combatre la soledat no desitjada

Este projecte de l'Ajuntament de València té com a objectiu proporcionar a les majors eines perquè puguen enfrontar el sentiment de soledat no desitjada.

- Publicitat -AVL

El centre d’innovació Las Naves i l’Institut Ítaca Sabien de la Universitat Politècnica de València han presentat en el cim de EIT Health de París les accions dutes a terme dins del projecte Healthy Loneliness, l’objectiu del qual és proporcionar a les persones majors eines perquè puguen enfrontar el sentiment de soledat no desitjada. La Comissió Europea ha renovat el finançament del projecte per a València en 2020.

La lluita contra la soledat no desitjada en persones majors és l’objectiu principal del projecte Healthy Loneliness a València, on hi ha més de 40.000 majors de 64 anys que viuen soles. Este problema, tal com assenyala el regidor d’innovació Carlos Galiana, “es va abordar en primer lloc amb un diagnòstic de la situació per a conéixer com els afectava en la seua salut i en la seua vida quotidiana, i identificar les seues principals necessitats”. Per a això, afig Galiana, “duguérem a terme dos tallers de co-creació amb 40 agents de 35 entitats diferents”.

En estos tallers van participar representants de col·lectius de la ciutat com Creu Roja, Amics de la Gent Major, Cáritas, entitats dedicades a l’atenció de persones majors com Atenzia, Gesmed o Iniciativa Social Integral, tècnics en Servicis Socials de barris com Natzaret, Orriols i el Cabanyal, així com professionals diversos de la sanitat pública i l’Administració.

A partir d’este diagnòstic, Las Naves i l’Institut Ítaca Sabien de la Universitat Politècnica de València van posar en marxa un projecte pilot, dins del Healthy Loneliness. La iniciativa ha consistit en la realització de tres tipus de tallers per a persones majors del barri d’Algirós que les seues temàtiques van sorgir a partir de les conclusions dels tallers de diagnòstic: alimentació saludable, economia domèstica i ús de les noves tecnologies.

AMPLIAR A MÉS BARRIS

En total s’han dut a terme 10 tallers, amb un total de 46 hores de classe, en els quals han participat al voltant de 50 persones entre els 62 i els 94 anys. Les activitats han sigut gratuïtes, finançades per EIT Health, i s’han impartit en els centres de salut del barri d’Algirós entre el 15 de setembre i el 6 de novembre. L’objectiu d’esta formació ha sigut proporcionar-los les eines necessàries perquè puguen abordar la soledat i tindre un envelliment el més actiu i saludable possible.

La Comissió Europea ha renovat el finançament del projecte Healthy Loneliness per a València en 2020, per la qual cosa tant Les Naus com l’Institut Ítaca Sabien esperen replicar estes activitats en altres barris de València. Una ciutat, cal no oblidar-ho, en la qual el 26% del total de persones majors de més de 64 viuen soles, segons l’Oficina d’Estadística de l’Ajuntament.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià