27.3 C
Valencia

La Comissió Europea tria a Castelló per a la xarxa de ciutats intel·ligents

La selecció és clau per a avançar en el camp de la innovació i posicionar la ciutat de cara a la captació de nous fons europeus.

- Publicitat -AVL

La Comissió Europea ha seleccionat a Castelló com una de les 54 noves ciutats per a participar en l’Intelligence City Challenge (Desafiament de Ciutats Intel·ligents), en el qual prendran part a partir de setembre, i durant els dos pròxims anys, 124 ciutats a través de la xarxa europea de ciutats intel·ligents. La candidatura de Castelló és una de les 13 triades de tota Espanya i una de les tres de la Comunitat Valenciana (al costat d’Alacant i Alcoi), en una convocatòria a la qual s’han presentat un total de 192 ciutats de 20 països de la Unió Europea i del Regne Unit.

“Entrar a formar part de la xarxa europea de ciutats intel·ligents és una oportunitat única per a Castelló, per a continuar posicionant-nos com a ciutat innovadora, intel·ligent i sostenible”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Amb l’elecció de la nostra candidatura podrem treballar amb les ciutats més avançades en el camp de la innovació aplicada a entorns urbans i smart city, i aprendre i intercanviar experiències per a continuar millorant”, ha apuntat. “La decisió de la Comissió Europea és un eix clau en el disseny de l’Agenda Urbana, de la qual serem referent en tota Espanya, i posiciona a Castelló per a l’obtenció de noves inversions europees en les pròximes convocatòries de fons”, ha valorat l’alcaldessa.

La iniciativa s’adapta, a més, al context actual, convertint-se en una oportunitat perquè les ciutats participants evolucionen i s’unisquen a una comunitat que potencia les tecnologies avançades, per a abordar les crisis provocades per la pandèmia de la covid-19 i per a reconstruir les seues economies, conduint-les a un creixement intel·ligent, verd i sostenible, millorant la seua qualitat de vida i creant noves oportunitats per al teixit empresarial.

La candidatura de Castelló, presentada per l’Ajuntament a través de l’Oficina de Planificació Econòmica, va comptar amb l’aval de 80 entitats representatives de la societat i de l’empresariat local i tindrà com a assessors locals d’innovació, la Universitat Jaume I (UJI) i l’Associació d’Empreses de Tecnologies de la Innovació Xarxatec.

Amb l’entrada en la xarxa europea de ciutats intel·ligents, la ciutat tindrà al seu abast més eines, creant sinergies que encoratgen una revolució tecnològica amb impacte transversal en l’àmbit social i mediambiental, i aconseguint un benefici econòmic directe en les empreses que conformen l’ecosistema local de la innovació.

L’Intelligence City Challenge actuarà com un motor per a les ciutats disposades a complir l’expectativa que poden exercir un paper de lideratge en la conducció d’una revolució tecnològica que portarà no sols a un major creixement i competitivitat, sinó també a condicions i espais de vida més saludables, més verdes i més sostenibles.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València conclou els plans d’inundacions per als municipis amb risc màxim

Amb la incorporació de Benimuslem i Sollana, totes les localitats de menys de 5.000 habitants considerades de màxim risc compten ja amb un pla per a saber actuar en cas d'inundació.

Puig anuncia una paga extra per als sanitaris

També hi haurà una pròrroga de sis mesos dels contractes i més consultes obertes a la vesprada.

Borriana abona més de 200.000 euros de despeses extraordinàries a empreses i autònoms

També ha incrementat el finançament destinat als convenis de col·laboració amb entitats socials que han reforçat les ajudes pel coronavirus, i ha duplicat la partida d'ajudes socials.

L’Ajuntament ja ha pagat 454 ajudes als autònoms d’Onda per valor de 675.000 euros

El Pla Municipal d'Impuls als Autònoms suma un total d'un milió d'euros.

El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.
- Advertisement -

: Valencià