9:59 am - Sunday, 9 August 2020

La Comunitat és la tercera amb major ràtio de víctimes de violència de gènere

- Publicidad -Reciplasa

Quasi un 74 per cent de les denúncies van ser presentades per la pròpia víctima, directament en el jutjat o a través dels corresponents atestats policials.

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb major ràtio de dones víctimes de violència de gènere amb una mitjana de 21,5 casos per cada 10.000 dones durant el segon trimestre de l’any, per sobre de la mitjana nacional situada en 16,2, segons l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, dependent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

D’esta manera, és la tercera després de les illes Canàries (22,6 casos) i Balears (21,9 casos). Per contra, la ràtio més baixa s’ha donat a Aragó (9,8), Castella i Lleó (10,1), Galícia (11) i Extremadura (11,7).

En el conjunt del país, les denúncies per violència de gènere han descendit un 7 per cent en el segon trimestre de l’any. Un total de 5.928 dones apareixen com a víctimes de violència de gènere en les 6.208 denúncies presentades en els òrgans judicials durant el segon trimestre del 2019. Tal com succeïra en el mateix trimestre del passat any, s’observa una disminució tant en el nombre de denúncies com en el de dones víctimes, en tots dos supòsits superior al 7 per cent.

En concret, les denúncies presentades suposen una disminució del 7,3 per cent pel que fa a les quals es van presentar en els òrgans judicials en el mateix trimestre de l’any anterior (6.698). Així mateix va disminuir en un 7,4 per cent el nombre de dones víctimes de violència de gènere, quan en el segon trimestre del 2018 va ser de 6.400.

En el segon trimestre del 2019, 3.235 dones víctimes eren espanyoles (un 54,5 per cent) i 2.693 estrangeres (un 45,5 per cent).

En el segon trimestre de l’any, els òrgans judicials madrilenys han dictat un total de 1.541 sentències penals en l’àmbit de la violència de gènere, de les quals el 59,79 per cent (922) van ser condemnatòries (+0,6 punts respecte a les dictades en el mateix trimestre del 2018, que van representar un 59,1 per cent del total).

El major percentatge de condemnes es va produir en l’Audiència Provincial (68,8 per cent) i en els jutjats de violència sobre la dona (69,5 per cent). Quasi un 58 per cent de les sentències dictades pels jutjats penals també van ser condemnatòries.

QUI PRESENTA LA DENÚNCIA

Quasi un 74 per cent de les denúncies van ser presentades per la pròpia víctima, directament en el jutjat o a través dels corresponents atestats policials. Les denúncies per intervenció directa de la policia se situen en el 17 per cent dels casos i les presentades per familiars directament davant els òrgans judicials són 98.

Una mica més d’un 8 per cent de les denúncies registrades en els òrgans judicials van obeir a parts de lesions remesos pels servicis sanitaris i un 0,8 per cent a denúncies presentades per servicis assistencials i terceres persones.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

La Policia Local d’Alacant denúncia a 33 locals i dissol una competició de carreres il·legals

La Policia Local d'Alacant ha denunciat a 33 establiments d'hostaleria i oci per incomplir normatives sanitàries, en els quals se superava l'aforament i es van imposar 78 denúncies per no usar màscara i consumir alcohol en la via pública. A més, van dissoldre una competició de carreres il·legals en la carretera d'Ocaña.

Es declara situació 1 l’incendi forestal iniciat a Vilallonga

El foc iniciat en la localitat de la Safor (València) s'ha estés des de Vilallonga fins a la Vall del Gallinar, a Alacant.

L’Alcalde d’Aspe detalla les mesures preses per a combatre l’increment de casos de COVID-29 en la localitat

A través d'un vídeo, Antonio Puerto García, alcalde d'Asp, ha explicat totes les mesures que s'han pres davant l'increment de positius encara que assegura que no es tracta d'un brot.

La presència de Covid-19 en aigües residuals “s’estabilitza” a València però augmenta en alguns barris

La presència de la Covid-19 "s'ha estabilitzat" en el conjunt de la ciutat de València, encara que en diverses zones la tendència és "ascendent", en concret en els barris de Tres Forques, Fontsanta, Malilla, Torrefiel i el districte de Ciutat Vella, alguna cosa que ve a significar que el nivell de restes de virus detectats en aigües residuals per la Delegació del Cicle Integral de l'Aigua en estos barris "ha pujat".

Ferrando vista les instal·lacions de la planta embotelladora d’Aigua de Benassal

El delegat de Promoció Econòmica a la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, s'ha desplaçat fins a la planta embotelladora d'Aigua de Benassal on s'ha reunit amb el gerent de l'empresa, Rafa Boria, per conéixer de primera mà el sistema productiu de les instal·lacions i els reptes de la companyia en l'actualitat.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià