4:22 am - Saturday, 30 May 2020

La Comunitat Valenciana rebrà 460 milions per l’actualització dels lliuraments a compte

- Publicidad -Reciplasa

A més de 1.849 milions per la liquidació de 2018.

Coronavirus
Escalante GVAMobilitat Matriculació
CastelloTributs CaixaOntinyent Dival
CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret llei que permet l’actualització dels lliuraments a compte de 2019 per a les Comunitats Autònomes i les Entitats Locals.
És la primera vegada que el Ministeri d’Hisenda actualitza els lliuraments a compte sense tindre aprovats els Pressupostos Generals de l’Estat de l’any en curs i, a més, estant en funcions. Es tracta d’una mesura que senta un precedent i reforça l’autonomia financera de les comunitats.

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, va recordar que el Govern s’ha trobat fins ara amb impediments legals per a actualitzar abans els lliuraments a compte en la mesura en què un Executiu en funcions no pot condicionar l’activitat pressupostària de l’Executiu entrant.

Així i tot, des del primer moment, el Ministeri d’Hisenda va traslladar que buscava solucions perquè els recursos arribaren a les arques autonòmiques.
Cal tindre en compte que fins al passat 23 de setembre existia una expectativa de formació de Govern i, per tant, el desbloqueig dels lliuraments a comptes podia condicionar un futur Executiu.

Esta situació ha canviat una vegada constatat la no formació de Govern i la convocatòria electoral per al 10 de novembre. Ara, l’actualització dels lliuraments a compte de 2019 ja no pot condicionar l’actuació pressupostària de l’Executiu entrant l’any en curs.

Hi ha un altre element rellevant. La no actualització dels lliuraments a compte pot generar un problema de tresoreria en la part final de l’any per a les comunitats autònomes, la qual cosa fa que siga urgent l’abonament d’estes bestretes. Estes són les dues noves circumstàncies que serveixen com a fonament perquè Hisenda desbloquege els lliuraments a compte per a comunitats i ajuntaments.

Import dels lliuraments a compte i liquidació 2018
Amb este Reial decret llei, les Comunitats Autònomes rebran 4.682 milions d’euros procedents de l’actualització dels lliuraments a compte de 2019. En total, les comunitats autònomes rebran enguany 102.800 milions d’euros en concepte de lliuraments a compte, un 7,1% més que l’any anterior.

L’actualització dels lliuraments a compte suposa per a Comunitat Valenciana 460,43 milions d’euros. En total, esta comunitat autònoma rebrà en concepte de bestretes 9.433,26 milions d’euros en 2019, un 8,5% més que el rebut en 2018.

D’altra banda, el Ministeri d’Hisenda també va informar este divendres de l’estimació provisional de la liquidació del sistema de finançament de 2018, que és favorable a les comunitats i que rebran en 2020.

D’esta forma, Comunitat Valenciana rebrà 1.849,24 milions d’euros corresponents a la liquidació del sistema de finançament de 2018, el que suposa 635,61 milions més que la practicada en 2019 corresponent a l’exercici 2017.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Uns policies locals salven la vida a una xiqueta de 2 anys

La patrulla de policia local la va trobar en parada cardiorespiratòria.

Les tres escoletes infantils municipals de Castelló obriran prorrogant uns serveis finalitzats per contracte en 2018

La gestió de les tres escoletes infantils municipals de l'ajuntament, 'Biberons, Chupetes i Peücs' es preveu que seguisca en mans de la mateixa empresa...

Més personal, més neteja, recursos i temps són les “exigències” bàsiques de l’Atenció Primària a la Conselleria davant la COVID-19

El Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana elabora un document amb 16 punts de millora per a afrontar la desescalada.

Ferit un motorista en un accident en una carretera de Xixona

Un home de 58 anys va resultar ferit este dijous en patir un accident mentre circulava amb moto per una carretera a l'altura de Xixona.

Una explosió destrossa un local i tomba un mur a Alacant

L'explosió es va originar per causes que es desconeixen i els tècnics han verificat que no existeix risc estructural.

Esta publicació està disponible en : Valencià