La Comunitat Valenciana, tancada perimetralment, excepte per Tarragona

Murcia, Castella-La Manxa i Aragó han decidit tancar perimetralment les seues autonomíes.

Durant les últimes hores la Comunitat Valenciana ha passat a estar progressivament aïllada a casusa de la covid-19. I és que s’està intentant frenar l’expansió de la pandèmia interterritorialment per tal d’evitar el que va passar el mes de març.

Un dels primers a tancar les seues fronteres va ser el president d’Aragó, Javier Lambán, que va informar el passat dimarts que la comunitat quedava confinada en tot el perímetre fins al 9 de novembre. Lambán ha explicat que Aragó està en nivell 3 d’alerta, el més restrictiu. Per això, el tancament de fronteres és el més aconsellable. De fet les capitals de província ja estaven tancades perimetralment abans de la declaració de l’Estat d’Alarma.

Degut a les altes xifres d’incidència acumulada tant al conjunt en Múrcia com en cadascun dels municipis, el govern regional ha decretat un doble tancament. Es restringiran la mobilitat entre la comunitat autònoma i altres, i es restringirà el moviment entre cadascun dels 45 municipis que la componen. A més, 10 d’estos municipis hauran de retrocedir a fase 1.

Després de reunir-se els presidents autonómics de Castella-La Manxa i Castella i Lleó amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ambdós territoris van decretar ahir dimecres un tancament perimetral fins al 9 de novembre, data en què acaba el primer període de l’estat d’alarma.

En el cas de Catalunya el president en funcions i la Consellera de Sanitat han anunciat de moment la possibilitat de realitzar tancaments perimetrals els caps de setmana, però esta decisió podria resultar canviant en funció de l’evolució de la pandèmia en esta segona onada.

ValenciàEspañol