La Comunitat Valenciana tarda 53 dies a pagar a proveïdors

La Comunitat Valenciana tarda 53 dies de mitjana a pagar als seus proveïdors al tancament del passat mes d'agost.

PublicitatAVL

La Comunitat Valenciana tarda 53 dies de mitjana a pagar als seus proveïdors al tancament del passat mes d’agost, la quarta comunitat autònoma d’Espanya amb més retard després de Múrcia, Cantàbria i Castella-la Manxa, respectivament, segons la Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms.

ATA ha denunciat aquest dimecres l’incompliment dels períodes de pagament legals de l’administració local, regional i nacional, que s’estableixen en 30 dies, comparant el primer semestre de l’any i el tancament d’agost, encara que destaca l'”esforç” de l’Administració Central a reduir els terminis un 10%.

PublicitatRovira  

L’informe reflecteix que la mitjana dels períodes de pagament de les administracions autonòmiques durant el primer semestre del 2019 es fixaven en 35 dies i al tancament d’agost la mitjana s’ha incrementat a 40 dies, un 14,3% més.

Per la seua banda, l’administració local, que és per a la qual treballen la majoria dels autònoms, duplica eixe període de pagament establit per llei i abona les seues factures en 78 dies a la fi d’agost, un increment del 20% des del primer semestre, quan la mitjana era de 65 dies.

Segons l’informe, Múrcia és la comunitat autònoma que més tarda de mitjana a pagar als seus proveïdors. Els autònoms que han emès una factura en aquesta comunitat al tancament d’agost han hagut d’esperar 76 dies de mitjana per a cobrar, mentre que la mitjana del semestre era de 40 dies.

Li segueix Cantàbria que, a pesar d’haver reduït els períodes mitjans de pagament als autònoms al tancament del semestre, passant dels 90 dies en el primer trimestre als 56 actuals, ha experimentat un nou increment del 26,8%, fins als 71 dies de mitjana a l’agost.

La tercera administració regional que més tarda a pagar és Castella-la Manxa, amb 57 dies de mitjana, un 32,6% més respecte a l’anàlisi anterior, per la qual cosa supera els 40 dies de mitjana total regional.

També per damunt del que marca la llei i per damunt de la mitjana regional es troben Comunitat Valenciana, amb 53 dies de mitjana, dos més que la mitjana del semestre, Illes Balears (48 dies), La Rioja (45 dies) i Madrid, amb 43 dies, el segon major increment percentual des del primer semestre, passant de complir la llei a pagar de mitjana en sis setmanes.

Per contra, entre les autonomies que destaquen per ràpid pagament es troben Galícia i Canàries, regions les administracions de les quals paguen de mitjana en 19 dies.

Publicitat