La Conselleria d’Emergència Climàtica decreta retirar els residus pendents de gestió en l’antiga fàbrica de reciclatge de fusta de Sollana

La consellera assegura que es tracta d'una mesura "urgent i necessària, 100% Botànic"

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha decretat la retirada urgent dels residus pendents entorn de la nau abandonada de reciclatge de fusta de Sollana.

Les instal·lacions de la indústria Remag, que va entrar en concurs de creditors en 2014, va patir diversos incendis el juny de 2018 i el desembre de 2018.

La seua ubicació, en la zona del preparc natural de l’Albufera i a escassos metres de les vies del ferrocarril, ha sigut clau per a l’adopció de la decisió, així com els actuals episodis d’onades de calor intenses en la Comunitat Valenciana.

En aquesta fase està previst retirar més de 8.300 tones de residus, depositats temporalment en una parcel·la veïna de propietat privada. Uns treballs amb un valor estimat de 868.272,51 euros, dels quals 750.000 euros seran finançats amb càrrec al fons de contingència autonòmic 2019 i, la resta, amb fons de la direcció general competent en matèria de residus.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mirea Mollà, ha assenyalat que, a partir d’aquesta retirada, “podrem començar a analitzar els possibles usos futurs de la zona, de forma compatible amb la seua ubicació geogràfica a les portes del parc Natural de l’Albufera de València”.

Mollà ha destacat que la mesura afavoreix la gestió adequada de residus, la prevenció d’incendis, així com la preservació dels espais naturals. “Per tot això, es tracta, clarament, d’una mesura 100% Botànic. Una mesura urgent i necessària en la situació actual, dins de la nostra Conselleria”, ha assenyalat.

ValenciàEspañol