La costa d’Alacant rep 14 pasteres amb 198 persones a bord des del divendres

En total, este dilluns han arribat 34 persones en, almenys, tres noves pasteres, que se sumen als 93 rescatats este diumenge a la nit i als 71 del cap de setmana.

Des del divendres han arribat a les costes d’Alacant 14 pasteres, amb un total de 198 persones a bord, repartides entre elles.

La primera va desembarcar en la costa de Pilar de la Horadada, amb set persones que van requerir assistència mèdica en presentar un principi d’hipotèrmia.

Rovira  

Després tres amb 37 persones en el seu interior, van arribar a les costes del Cap Roig i Altea, entre ells, tots amb bon estat de salut i de procedència algeriana, es trobaven set menors d’edat.

Hui dilluns s’ha produït l’arribada, en primer lloc, de dues embarcacions enfront de les costes de Benitatxell i Orihuela amb 17 migrants respectivament.

Vint menors i un mort entre les 93 persones rescatades

Una vintena dels 93 rescatats en alta mar en aigües de Cartagena, i traslladats este diumenge a la nit al Port d’Alacant, eren menors, segons ha informat Creu Roja. A més, ha confirmat que una de les persones ja havia mort quan va ser rescatada.

Tots asseguren ser algerians, han indicat des de l’entitat benèfica i han apuntat que s’han efectuat sis trasllats a centres sanitaris, tres d’ells a l’Hospital General d’Alacant i altres tres a centres de salut.

Alguns dels immigrants presentaven cremades en la pell per la reacció entre l’aigua salada i el combustible, han assenyalat des de Creu Roja.

Els 93 rescatats se sumen als 71 immigrants que han arribat de forma escalonada en sis pasteres al llarg de tot este passat cap de setmana a la costa alacantina.

Per a finalitzar, ha arribat una nova pastera a Teulada-Moraira amb altres set persones.

Així mateix, una embarcació de Salvament Marítim estava previst que arribara al port alacantí a primera hora d’esta vesprada amb una vintena de persones que han sigut rescatades en les aigües d’Orihuela. Van ser els propis migrants els qui van anomenar al 112 aquest matí demanant auxili.

En total, este dilluns han arribat 34 persones en, almenys, tres noves pasteres, que se sumen als 93 rescatats este diumenge a la nit i als 71 del cap de setmana.

PublicitatJuega Limpio Orihuela