La crisi interna dels socialistes de Burjassot explota

La fins ara regidora d’educació de Burjassot, Laura Espinosa, ha presentat la seua dimissió aquest 5 d’abril de 2018 davant la falta d’entesa amb els seus companys socialistes de govern.

En un dur comunicat la senyora Espinosa explica que la decisió ve presa en relació a la recent mesura presa per l’alcalde de cessar al complet a tot el gabinet psicopedagògic; un servei externalitzat (els socialistes mai han arribat a municipalitzar el servei) que ha deixat de realitzar les seues funcions el dia 1 d’abril.

Rovira  

SENSE GABINET PSICOPEDAGÒGIC MUNICIPAL I SENSE AVÍS

La Regidora Laura Espinosa confirma en la seua renúncia que la comunicació d’aquesta decisió no se li va realitzar de forma directa pel seu equip de govern, sinó que “es va assabentar per l’equip tècnic”.

Educació ara com ara només disposa de l’administrativa de Benestar Social per gestionar totes les seues competències, deixant pràcticament a zero un servei tan sensible que afecta xiquets en edat escolar.

Per a la portaveu popular, Sonia Casaus, a l’alcalde no li importa en absolut deixar sense servei als xiquets que estaven sent atesos -que durant el curs passat van ser més de 1.000 xiquets-, quan queden menys de 3 mesos per finalitzar el curs.

La greu situació que ha creat l’equip de Govern va a generar multitud de dificultats; abans del 14 d’abril segons Decret de Conselleria d’Educació es deu convocar Consell Escolar Municipal per designar els membres de les Comissions d’escolarització, el pròxim mes hauria de començar la campanya de matriculacions, cal tancar final de curs amb els xiquets amb necessitats educatives especials, etc.

Per a la Regidora socialista en paraules textuals “aquesta és la punta de l’iceberg que ha fet que prenga la decisió de renunciar al càrrec de Regidora Delegada d’Educació de l’Ajuntament de Burjassot, no compartisc els processos desenvolupats i considere que amb aquestes condicions no es pot exercir adequadament la responsabilitat social de gestionar polítiques educatives de qualitat.”

Casaus ha volgut donar l’enhorabona al treball realitzat en aquests 2 cursos, tant a la regidora com a l’equip de psicopedagogues, i entén perfectament la decisió coherent de la companya socialista.

MÉS CESSAMENTS DE CONTRACTES

No és aquesta l’única decisió de finalitzar un servei de la nit al dia que escomet el socialista Rafa Garcia; ara li ha tocat al Gabinet Psicopedagògic, però en aquest últim mes ha succeït amb altres serveis.

Durant el mes de març han cessat el servei de l’empresa per a la prestació de serveis professionals d’un enginyer industrial, inclòs la tramitació de llicències ambientals, que durant més de 10 anys portava treballant a l’àrea d’urbanisme, i que ara com ara ha deixat als ciutadans amb l’adjudicació de llicències i obertures paralitzades o no ateses. Així mateix, també durant aquest mes, han cessat el servei d’assistència tècnica en jardineria que portava prestant la mateixa empresa durant molts anys.

SUPOSATS CONTRACTES IRREGULARS

Des del Partit Popular de Burjassot hem denunciat a fiscalia diversos assumptes sobre suposades contractacions irregulars que els socialistes han realitzat durant anys, i entenem que és este el motiu pel qual s’estan rescindint contractes de serveis.

PublicitatJuega Limpio Orihuela