La cúrcuma, una de les espècies més saludables

La cúrcuma, que ha sigut utilitzada sempre a la medicina xinesa i a l’índia, té propietats antioxidants, és un reconegut antiinflamatori i existeixen estudis que la relacionen amb efectes positius sobre la depressió, el càncer, la diabetis i les malalties de cor

La majoria de nosaltres pensem en la cúrcuma com un condiment i clar que ho és, però les seues propietats nutricionals són tan potents que també té una important acció medicinal.

La cúrcuma, que ha sigut utilitzada sempre a la medicina xinesa i a l’índia, té propietats antioxidants, és un reconegut antiinflamatori i existeixen estudis que la relacionen amb efectes positius sobre la depressió, el càncer, la diabetis i les malalties de cor. També ajuda en cas de gasos. Té un gran poder carminatiu. Si la fem servir amb comí o anís potenciarem els efectes.

Com introduir-la a la dieta?
En el dia a dia potser pensem que és difícil incorporar aquesta espècie, però hi ha moltes formes possibles d’introduir la cúrcuma. Una forma és introduir-la a les vinagretes o introduir-la en pols per fer salses, hummus. La cúrcuma a la cuina és ideal també per a qualsevol plat de pasta, arròs, llegums, salses, ensalades, verdures bullides…

Una altra forma molt diferent, però molt efectiva pel dia a dia és posar la cúrcuma als sucs del matí o fer una Cúrcuma Chai Latte.

ValenciàEspañol