La DANA deixa 316 l/m2 a Beniarrés en 24 hores i 297 l/m2 a Ontinyent, el major acumulat en l’últim segle

La intensitat de les pluges a primera hora de hui està sent torrencial en aquesta comarca de la Vall d'Albaida.

Publicitat

El segon dia de Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA) està descarregant pluges torrencials a la meitat sud de la Comunitat Valenciana que han descarregat 316,6 l/m2 a Beniarrés en les últimes 24 hores i un acumulat de 297 l/m2 a Ontinyent, el major acumulat des que el 1917 van començar els registres, segons ha informat Aemet.

La intensitat de les pluges a primera hora de hui està sent torrencial en aquesta comarca de la Vall d’Albaida. Així, a Ontinyent s’han registrat 65,4 l/m2 en una hora i dels 297 l/m2 acumulats, 202.2 ho han sigut en les últimes 6 hores, i 273,4 en les últimes 8 hores.

PublicitatRovira  

A més, l’acumulat de les últimes 24 hores fins a les 09.00 hores són de 316,6 l/m2 a Beniarrés, de 278 l/m2 a Ontinyent, de 253 l/m2 a l’Orxa i de 188,6 l/m2 a Muro.

L’Universitat de València ha suspés les classes en el seu campus d’Ontinyent davant la situació meteorològica, segons ha informat la institució acadèmica.

Així mateix, a causa de les pluges s’ha tancat el Centre de Salut de Barranquet en eixa localitat valenciana. No obstant açò, la resta de centres del Departament de Xàtiva-Ontinyent estan en servici sense incidències, segons ha informat l’àrea de salut.

El riu Clariano s’ha desbordat al seu pas per la localitat valenciana d’Ontinyent, la qual cosa ha portat a desallotjar el veïnat del carrer Cantereria.

La quarta edició de l’Amstel València Market es cancel·la per la gota freda

La quarta edició de l’Amstel València Market, que estava previst que es celebrara des d’aquest dijous i fins al pròxim 15 de setembre, ha quedat cancel·lada a causa de la gota freda que afecta la ciutat de València, segons ha informat l’organització en un comunicat.

Els responsables d’aquesta cita gastronòmica, que se situa en l’antic curs del Túria, preveuen anunciar pròximament les noves dates de celebració de la quarta edició de l’Amstel València Market, que reunirà la gastronomia internacional més de moda en format “street food” i reconeixerà el millor food truck de la Comunitat Valenciana 2019.

L’esdeveniment, previst entre el Pont de les Flors i el Pont de l’Exposició i en horari de 12 del migdia fins a les 12 de la nit, oferia un viatge gastronòmic gourmet pel món a través de diferents tradicions culinàries, amb propostes procedents de Cuba, el Japó, Tailàndia, Mèxic i Itàlia, entre altres nacionalitats, de la mà de 20 coneguts restaurants sobre rodes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela