La DANA obliga a interrompre la circulació de tren en diverses línies d’ample convencional en l’àrea mediterrània

Renfe ha establit un pla de transport alternatiu per carretera donar servici als viatgers en els trams afectats, segons han informat a Europa Press fonts de la companyia i d'Adif

Les pluges torrencials que està provocant el segon dia de la Depressió Atmosfèrica en Nivells Alts (DANA), des de primera hora del matí d’aquest dijous, han obligat Adif a interrompre la circulació ferroviària entre les estacions de l’Alzina i la Font de la Figuera, i entre Almansa i L’Alzina en la línia d’ample convencional València – Albacete/Alacant, així com entre les estacions de Cieza i Agramón, pertanyents a la línia Albacete-Múrcia.

Les precipitacions han provocat dos incidències en la línia ferroviària entre Xàtiva i Alcoi i la que cobreix València i Alacant. Renfe ha establit un pla de transport alternatiu per carretera donar servici als viatgers en els trams afectats, segons han informat a Europa Press fonts de la companyia i d’Adif.

Rovira  

Així, la circulació entre les estacions de Xàtiva i Alcoi, amb una freqüència de quatre trens al dia en cada sentit, ha quedat interrompuda per l’acumulació d’aigües en les vies a Ontinyent.

Així mateix, s’ha vist afectada la línia entre València i Alacant, tant de mitjana com de llarga distància, per les condicions meteorològiques adverses entre Almansa i L’Alzina.

Segons ha informat Adif en un comunicat, amb dades de les 12.00 hores, la circulació ferroviària està interrompuda en diverses línies d’ample convencional en la zona de Llevant pel temporal de pluja. Així, la circulació ferroviària entre L’Alzina i La Font de la Figuera i entre Almansa- L’Alzina (línia Albacete-València- Alacant) ha quedat interrompuda; Múrcia-Alacant de rodalies s’ha vist afectada entre les estacions d’Oriola i Callosa del Segura entre les 11.20 i les 11.50 i també està suspesa entre Cieza-Agramón (línia Albacete- Múrcia) i el trajecte Xàtiva-Alcoi.

Les línies d’alta velocitat no s’estan veient afectades. Adif ha mobilitzat personal per al reconeixement de les línies afectades i, una vegada les condicions meteorològiques ho permeten, comprovar, reparar els danys i restablir la circulació el més prompte possible.

A més, s’han mobilitzat sis tremuges de balast a Múrcia, amb 93 metres cúbics i sis a València FSL amb 216 metres cúbics, juntament amb personal tècnic d’Adif per al reconeixement dels trajectes de les línies més susceptibles de veure’s afectades segons les previsions meteorològiques.

PublicitatJuega Limpio Orihuela