La dansa dels Llauradors inaugura la 762a Fira de Morella

La finalitat d'esta iniciativa és dissenyar una proposta de continguts i model de gestió per al centre

La 762a Fira de Morella s’ha inaugurat aquest matí al tradicional acte on han participat la dansa dels Llauradors del 54 Sexenni, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la presidenta de l’Associació Firal, Silvia Ferrer, la Consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, acompanyats de l’Associació Musical Mestre Candel i la corporació municipal. Així, durant tot el cap de setmana l’Espai Firal, el passeig de l’Albereda i el Pla dels Estudis albergaran els més de 100 expositors que acudeixen a la cita per a mostrar els seus productes.

A més, la Consellera d’Agricultura ha anunciat que ja s’ha signat l’inici de les obres del depòsit d’abastiment d’aigua de la Torre Segura, de manera que aquesta tardor aquesta actuació serà una realitat. Es tracta del punt d’aigua superficial més gran del terme de Morella, per la qual cosa, és un projecte molt important per a l’ús d’aquest recurs d’una forma eficient. La bassa albergarà més de 3.300 metres cúbics d’aigua amb unes mesures de 62 metres de llarg i 18 d’amplària. A més, el depòsit comptarà amb tomes d’aigua per a les necessitats de les explotacions agràries, així com per als bombers en cas d’incendi.

Rovira  

La de Morella és una de les fires més antigues i importants de la comunitat valenciana que atrau milers de visitants a la ciutat durant el cap de setmana. El regidor de desenvolupament rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “l’ajuntament de Morella i l’Associació Firal han realitzat un gran esforç per a organitzar aquesta edició de la Fira i que tinga una gran acceptació i participació de tots i totes”. A més, l’edil ha comentat que “aquesta edició manté les arrels històriques i tradicionals de la fira que la converteix en un referent de la mostra del sector primari de la zona, un dels motors econòmics de Morella i la comarca dels Ports”. A més, Rafa ha afegit que “la Fira atrau molts visitants a la ciutat, per la qual cosa és el millor aparador per a mostrar els productes de Morella i les activitats que ofereix la ciutat durant tot l’any”. Finalment, el regidor ha volgut “agrair el treball de l’Associació Firal, així com el de tots els agents i expositors que fan possible que cada any es realitze la Fira i siga més gran”.

La Fira de Morella és una sinergia entre diferents sectors econòmics. D’una banda, el sector primari és el principal protagonista amb la mostra de gran quantitat de ramat, així com utensilis i maquinària per al treball del camp. D’altra banda, a causa de la quantitat de visitants que rep la fira, el sector turístic, un altre dels motors econòmics de la ciutat, ha agafat molta rellevància i ofereix diferents activitats per a tots els públics que conformen una mostra del que es pot trobar i realitzar a Morella.

PublicitatJuega Limpio Orihuela