martes, 19 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La defensa de Cristóbal Grau demana arxivar la investigació de blanqueig després de la mort d’Alcón

Lorente ha assenyalat que té "constància perfectament" que la telefonada va ser gravada quan "estava ingressada en un pavelló psiquiàtric, baix tractament de desintoxicació i amb el protocol de prevenció de suïcidis (pps)"

La defensa del regidor del PP de València Cristóbal Grau, investigat en la peça del blanqueig de capitals i delicte electoral del cas Imelsa, ha demanat l’arxiu de la seua recerca en considerar que, després de la mort de l’ex edil María José Alcón, “la pedra angular de la instrucció” -un enregistrament en la qual admetia el pitufeig– no es pot ratificar.

A més, el seu lletrat, Mariano Lorente, ha explicat a EFE que no hi havia una altra prova més que aquest enregistrament, que “emmalalteix de tot tipus d’irregularitats” i ha afegit que l’edil no ha mort d’un atropellament “sinó d’un suïcidi, que és la punta de l’iceberg d’un greu problema psiquiàtric”.

En la citada conversa gravada a Alcón amb el seu fill i aportada per l’UCO al sumari, l’ex edil assegura que ella “havia de fer una transferència legal per blanquejar diners, vamos corrupció política tota” i la secretària del grup popular a l’Ajuntament, Mari Carmen García-Fuster, la hi retornava en “dos bitllets de cinc-cents”, encara que en declaracions posteriors davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va negar el suposat blanqueig i va afirmar que durant aquest enregistrament estava medicada.

“L’argument del nostre escrit és senzill. La pedra fonamental en la qual es basa la seua instrucció, que és la telefonada d’Alcón, primer, ja no va a poder ser ratificada, i emmalalteix de tot tipus d’irregularitats i finalment, no estem parlant d’un atropellament, sinó d’un suïcidi, que és la punta de l’iceberg d’un greu problema psiquiàtric”, ha justificat.

En la seua opinió, la defunció d’Alcón posa en evidència que l’informe dels mèdics forenses que asseguraven que l’ex edil estava bé i no hi havia indicis de tenir minvades les seues facultats, no eren adequats, al mateix temps que ha comentat que l’ex edil estava “manipulada” per l’UCO, l’instructor i la Fiscalia.

Lorente ha assenyalat que té “constància perfectament” que la telefonada va ser gravada quan “estava ingressada en un pavelló psiquiàtric, baix tractament de desintoxicació i amb el protocol de prevenció de suïcidis (pps)”, la qual cosa significa que “estava tutelada les 24 hores, tenia prohibit accés a telefonia mòbil i internet i estava baix tractament de xoc de rescat de somni”.

Ha indicat que ell va advertir aquesta circumstància i va comprovar que aquest extrem no apareixia en l’acte -de data 14 d’abril- i que l’UCO “va ometre a l’instructor que aquesta senyora estava en un pavelló psiquiàtric”.

L’advocat de Cristóbal Grau ha incidit en la casualitat que la burxada es demanés un dia i just en la primera telefonada quan connecta el mòbil es produeix aquesta conversa -“l’èxit més gran de la història policial”, apunta-, i ha senyalat que va demanar el posicionament de la mateixa i no se li va concedir i el visionament de les càmeres de l’hospital però “havien desaparegut”.

“L’UCO estava allí i estava tot preparat”, ha asseverat, al mateix temps que ha ressaltat que no és el mateix demanar la intervenció telefònica de tot el grup o el partit que “d’una persona que està en un pavelló psiquiàtric, que no té accés a telèfon mòbil i que qualsevol telefonada l’han de fer en presència de tercers, és a dir, de personal de l’hospital”.

El lletrat ha sostingut que en aquest cas, que ja ha complert els dos anys d’instrucció, es dóna la “teoria del fruit enverinat” que suposa que “quan la prova en la qual s’inicia és irregular, tota la resta també”. EFE

Últimas noticias

Contenido relacionado