La defensa de l’agenda valenciana a Madrid, clau del treball del BLOC i Compromís

Àgueda Micó destaca el paper protagonista de Compromís jugat en el procés de la moció de censura sempre amb coherència i el posicionament ferm basat en «la defensa dels interessos del poble valencià i la lluita contra la corrupció»

El BLOC ha celebrat dissabte 2 de juny, el seu Consell Nacional, màxim òrgan del partit entre congressos. Fòrum de debat i organització del partit nacionalista, soci majoritari de la coalició Compromís, que ha centrat en l’anàlisi de l’actualitat política el gruix del debat. Matí productiu i encoratjador per a la militància representada en els consellers nacionals d’arreu del país que ha tingut en Joan Baldoví el protagonista del matí. El portaveu de Compromís al Congrés ha destacat la fermesa amb què des del principi s’han defensat les reivindicacions del valencianisme davant el nou escenari que s’obri ara al govern de l’Estat encapçalat per Pedro Sánchez que “no és cap xec en blanc per als socialistes, sinó l’oportunitat de fer avançar el nostre poble”. En la mateixa línia que Baldoví, sobre el paper que ha de jugar el valencianisme en el nou escenari de l’estat, s’ha pronunciat la coordinadora nacional del BLOC i coportaveu de Compromís. Micó ha recordat que “El Bloc, Compromís, i l’esquerra valencianista, no pot entendre el canvi de presidència com un objectiu. És un instrument per seguir lluitant per la nostra gent, pel poble valencià, pels seus drets socials i nacionals”.

La màxima dirigent del partit valencianista ha subratllat la importància de passar de l’agenda valenciana com a “reivindicació” a l’agenda valenciana com a “realitat” i no oblidar que, “ser claus per a la governabilitat de l’estat, ha de servir també per a impulsar lleis i accions que milloren la democràcia i la convivència en tot l’estat. Ara és el moment de reforçar el nostre posicionament central en la política valenciana i estatal”.

“Hem d’exigir al govern de Madrid una altra política social”. Micó s’ha mostrat satisfeta i segura de Compromís, ja que segons els estudis demoscòpics recents, el 40% de la població del nostre país pensa que és qui millor defensa els interessos valencians i que “el 65% de la societat valenciana ja considera que el govern espanyol ens discrimina com a poble”. Per això cal, “Un compromís real amb l’agenda feminista, un canvi envers la dependència. Que retire de forma immediata totes les qüestions d’inconstitucionalitat presentades a lleis de les Corts i decrets del Botànic. Que faça decaure les comissions bilaterals en marxa i que respecte la nostra sobirania legislativa. Que respecte la nostra política lingüística i deixe de posar bastons a les rodes al valencià. Que es deroguen les lleis que atempten contra les llibertats públiques; i per descomptat agenda territorial i de mobilitat”.

Consell Nacional del BLOC celebrat a l’edifici de l’ONCE en el que a més els nacionalistes valencians han aprovat diferents propostes de resolució entre les quals destaquen les centrades en la defensa de les polítiques educatives del conseller Vicent Marzà, amb una campanya de suport als canvis educatius treballats i altra proposta centrada en la defensa ferma del partit sobre les pensions i la recuperació dels drets de les i els treballadors. Consell Nacional del BLOC que també ha donat llum verda al nou Reglament de participació, comunicació interna i accés a la informació del partit, així com a la creació d’un Òrgan executiu de campanya per encarar després de l’estiu el treball de l’etapa prèvia a les eleccions de 2019.

 

CatalàEspañol