La despesa mitjana dels valencians per a la “volta al col·le” és de 240 euros segons Cetelem

L'empresa de crèdits online afirma que la despesa ha pujat un 2% respecte a 2017.

Amb l’arribada del final de les vacances para milers de famílies de la Comunitat Valenciana, arriba l’hora de preparar la butxaca de cara a l’inici del curs escolar. La despesa mitjana dels consumidors valencians previst per a la volta al col·le és de 240€, un 7% menys que la mitjana d’espanyols i un 2% més que el declarat en 2017. Així ho reflecteix l’edició especial de l’Observatori Cetelem, en el qual s’analitza el comportament dels consumidors d’esta comunitat autònoma respecte a la intenció de despesa en estes dates.

Segons l’estudi de Cetelem, i a la pregunta: en comparació a l’any passat, com espera que siga la despesa d’enguany de cara a “la volta al col·le”? , el 58,8% dels valencians pensa gastar el mateix en les seues compres relacionades amb “la volta al col·le”, enfront del 55,5% de la mitjana nacional. D’altra banda, està el 24,5% dels enquestats valencians que pensa destinar un major pressupost a estes compres (26% mitjana dels espanyols), la qual cosa suposa un descens d’1 punt percentual respecte a l’any anterior.

En el costat oposat es troben aquells que per contra esperen poder gastar menys en les compres de material i equipament escolar, així ho declara el 16,7% dels enquestats de la Comunitat Valenciana.

Respecte a quins productes té pensat comprar, segons el baròmetre, el top 3 de productes amb major intenció de compra són: el material escolar, els llibres i la roba. Cal assenyalar que en comparació de la mitjana nacional, el percentatge de valencians amb intencions d’adquirir els diferents productes, és inferior a la mitjana nacional en totes les excepte en material per a menjar (termo, tupper).

Publicitat