7:32 pm - Friday, 3 July 2020

La DGT publica novetats sobre els examens de conduir en la desescalada

- Publicidad -Reciplasa

La Direcció General de Trànsit (DGT) reprén els exàmens teòrics i pràctics per a l'obtenció del permís de conduir en aquelles províncies que es troben en la fase 2.

Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La Direcció General de Trànsit (DGT) reprén els exàmens teòrics i pràctics per a l’obtenció del permís de conduir en aquelles províncies que es troben en la fase 2 de la desescalada, prevista en moltes d’elles per a este dilluns, segons ha informat la DGT.

En el cas valencià, estes proves es podrien reprendre a partir de l’1 de juny, quan la Generalitat té previst que el territori valencià passe a la fase 2, tal com ha informat este mateix diumenge el president, Ximo Puig.

Amb l’objectiu de preservar la salut dels alumnes, professors i funcionaris de les Prefectures Provincials, Trànsit ha publicat una instrucció a on s’arrepleguen les mesures específiques i precaucions necessàries per a minimitzar riscos, al mateix temps que garanteix «un bon servici públic» als ciutadans. La DGT assegura que el protocol establit per a la reactivació dels exàmens «ha sigut consultat i participat» amb totes les associacions del sector i amb els sindicats.

Exàmens durant tot l’estiu per l’excepcionalitat d’enguany

A causa de la situació excepcional que s’està vivint enguany, les prefectures faran exàmens durant tot l’estiu en tot el territori nacional.

Els exàmens que es facen en els centres desplaçats podran mantindre’s sempre que existisquen garanties del compliment de les mesures de neteja i desinfecció i de distància social establides en el Pla de contingència de la DGT.

El Cap Provincial de Trànsit serà el que analitze la situació de la seua província i prenga la decisió sobre la conveniència de derivar exàmens als centres oficials.

Mesures per a evitar aglomeracions en les zones d’espera

Per a evitar aglomeracions en els centres d’exàmens, Trànsit prohibix la permanència en les zones d’espera de persones que no tinguen una relació directa amb la prova; i només podrà estar personal de la prefectura, professors al càrrec de la prova i aspirants citats a eixa hora.

A més, estarà limitat el trasllat d’expedient d’exàmens d’una província a una altra mentre el Govern mantinga les restriccions a la mobilitat dels ciutadans pel risc per a la salut.

Exàmens teòrics

Per part seua, els exàmens teòrics seran els primers a reprendre’s en totes les Prefectures, prioritzant-se els referits a les pèrdues de vigència del permís de conduir i els d’obtenció i renovació de l’autorització especial per a conduir vehicles que transporten mercaderies perilloses. Més endavant es reprendran de manera progressiva els altres exàmens teòrics.

A causa de la necessària distància de separació entre aspirants, la capacitat de les aules es veurà disminuïda, de manera que en la mesura que siga possible s’incrementaran les convocatòries per a donar resposta a la demanda. Els aspirants hauran de portar sempre guants i màscares i disposaran d’hidrogel per al seu ús quan siga necessari; i es garantirà la distància mínima de 2 metres entre alumnes.

Exàmens pràctics

La citació per a fer les proves d’aptituds i comportament en circuit tancat, pista, que han de fer els aspirants a l’obtenció de llicències i permís de conduir es farà de manera escalonada per a evitar aglomeracions i en zones àmplies a on es puga mantenir la distància de seguretat. Igual que en el cas dels exàmens teòrics, es prohibirà la permanència en les pistes a tota persona aliena a la prova i es recomana que cada alumne porte el seu propi equipament.

Quant a l’examen pràctic, pel que fa a l’ocupació del vehicle, només anirà l’alumne i el professor en la part de davant del vehicle i l’examinador, a soles, en els seients de darrere. Tant els alumnes com els professors hauran de portar guants i màscara.

En el moment en què la prova siga declarada no apta per acumulació de faltes o comissió d’una falta eliminatòria, s’interromprà, pel que l’examen no continuarà per a no allargar la situació de contacte social.

Les explicacions sobre l’examen es donaran sempre fora del vehicle mantenint la distància recomanada. Les escoles particulars de conductors seran les responsables de la correcta neteja i desinfecció dels vehicles i de la neteja del mateix en acabar cada prova i en tot cas abans de la següent.

Exàmens pràctics de motocicleta

En el cas dels exàmens pràctics de moto, en els sistemes de comunicació entre examinador i alumne, s’exigirà un intercomunicador mans lliures bidireccional i eficaç. La protecció del mateix enfront del risc sanitari serà a càrrec de l’escola, recomanant-se que el micròfon siga d’ús individual.

D’altra banda, no s’admetrà la utilització d’equips en els quals l’examinador es veja obligat a la seua manipulació o a haver de col·locar-se’ls en oïdes (auriculars) o proveïts de micròfons que queden allotjats pròxims a la boca, llevat que puga garantir-se la seua total higienització.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Tercer dia consecutiu sense morts a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana suma 95 altes i 14 positius. 8 d'ells a la província de València, per la qual cosa la xifra total ascendeix a 6.016.

Presenten el programa del 25 Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola

El programa que es durà a terme entre el 3 i el 12 d'agost. Es reemplaçarà la participació de grups internacionals per la de grups de la C. Valenciana.

Cinema i ‘pack d’autocine’, una de les apostes de l’estiu borrianenc per l’oci local

Des del 12 de juliol fins al 23 d'agost, al costat de l'antic càmping, cada diumenge s'oferirà una cartellera en un espai amb capacitat per una vuitantena de vehicles i es potenciarà que els comerços de restauració oferisquen menjar per a endur-se i poder sopar veient la gran pantalla.

Sanitat decideix no obrir 12 consultoris en zones turístiques de Castelló

El sindicat CSIF denúncia la situació en què es queden les localitats afectades, Benicàssim; Castelló; Benassal, Torreblanca, Almassora, Peníscola, i Alcossebre després que la Conselleria anunciara reforços en els ambulatoris.

Un home intenta immolar-se enfront d’una comissària de Quart de Poblet

L'home, que va ser reduït, intentava botar-se foc.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià