La Diputació aprova un pla d’ajudes per a la Vega Baixa de sis milions

El diputat Javier Gutiérrez inicia una ronda de contactes amb alcaldes i regidors d'Orihuela, Benejúzar, Granja de Rocamora i Daya Nueva.

Publicitat

El diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, ha confirmat hui durant la seua visita a la Vega Baixa la imminent posada en marxa del pla per a les localitats afectades per la DANA “que està previst que s’aprove este mes com una dotació global pròxima als 6 milions d’euros”.

En una primera fase, la Diputació d’Alacant abordarà obres de major emergència i, en una segona, altres reparacions i actuacions necessàries. El pla està destinat a municipis de la comarca de la Vega Baixa, però s’està estudiant incloure altres zones de la província. Segons ha avançat Gutiérrez, “es realitzarà un repartiment de la manera més equitativa possible, avaluant els danys de cadascuna de les localitats i demanant que entre elles s’aplique el principi de solidaritat” perquè puga haver-hi transferència de subvencions en funció de la gravetat dels danys.

PublicitatRovira  

També a través del Pla d’Obres i Serveis que s’està dissenyant des de l’Àrea d’Infraestructures per al període 2020-2023 es podran sol·licitar ajudes per a reparar els danys ocasionats per la DANA.

El diputat d’Infraestructures s’ha reunit hui com alcaldes i regidors de quatre municipis de la Vega Baixa per a avançar-los les línies mestres del pla d’ajudes per a zones afectades pel temporal. Ha visitat Orihuela, Daya Nueva, Benejúzar i Granja de Rocamora, on s’han posat sobre la taula els problemes i necessitats sorgits després de les pluges i la crescuda del riu Segura.

Gutiérrez ha confirmat que ja s’està realitzant una avaluació de danys i, a partir d’ací, començaran a intervindre les administracions, “no solament la Diputació, la Generalitat i el Ministeri també han d’implicar-se”. Després de les trobades celebrades ha assenyalat que “malgrat les dificultades, tenim moltes ganes de posar-nos a treballar tant des dels municipis com des de la Diputació”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela