La Diputació de Castelló inverteix en el Consorci Provincial de Bombers

La Diputació de Castelló afronta l’últim trimestre de l’any mantenint la política continuada d’inversió en renovació i adquisició de nou equipament del Consorci Provincial de Bombers que està caracteritzant tot aquest 2017.
El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “durant enguany hem iniciat la renovació dels equips de protecció individual dels bombers, amb l’adquisició dels vestits i cascos d’intervenció més moderns del mercat. També estem duent a terme la renovació de les càmeres tèrmiques de les quals ja s’han adquirit tres unitats del model més avançat del mercat”. Aquestes millores han suposat una inversió propera als 500.000 euros.
Quant a flota de vehicles, cal destacar la renovació dels dos vehicles autobraç-escala articulat, destinats a intervenció i rescat en altura, un dels quals ja està operatiu, i de dos dels furgons de salvament i intervenció en accidents. Junts copen la major part del pressupost destinat a renovació de flota amb quasi 1.500.000 euros. A més, es renoven vehicles destinats a suport i transport de personal i unitats de comandament i coordinació.
Per a les unitats de Rescat de Muntanya s’han adquirit els nous vestits neopré per a rescat en aigües braves i barrancs, mentre que la Unitat de Rescat Aquàtic veu completada la seua flota d’embarcacions amb l’adquisició de l’embarcació de rescat marítim del parc de Baix Maestrat amb base en el port de Benicarló i la moto aquàtica de rescat destinada al parc de Plana Baixa a Nules.
Respecte a instal·lacions, destacar l’adjudicació de construcció del nou parc d’Emergències a l’Alcora on s’establirà la base de Protecció Civil de l’àrea d’interior Sud i que suposa una inversió de 537.000€

Amb tot, tal com assenyala Rubio, “es tracta de seguir dotant del millor equipament possible als efectius del Consorci de Bombers i als diferents parcs per a garantir la millor resposta a les emergències en la província dels Bombers de la Diputació”.