La Diputació coordina la resolució del plec de condicions del Pla Provincial de Mosquits

María Jiménez ha anunciat que sol·licitarà una reunió urgent amb els responsables de la lluita contra aquests insectes en la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

La diputada de Medi natural i Energies Renovables, María Jiménez, està coordinant amb els tècnics de la Diputació la resolució del plec de condicions del Pla Provincial contra els Mosquits. El procés no ha finalitzat perquè hi ha ajuntaments que encara no han expedit la pertinent autorització perquè s’actue dins dels seus termes municipals, un tràmit imprescindible perquè figurava entre les exigències del plec de condicions. Es tracta d’una autorització per a actuar en zones de marjaleria, periurbanes i àrees fluvials que resulta necessària perquè la competència dels tractaments per al control de plagues és municipal.

Jiménez també ha anunciat que sol·licitarà una reunió amb els responsables en matèria de lluita contra els mosquits de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, “perquè la nostra intenció és la de treballar de forma coordinada amb la Generalitat Valenciana per a aconseguir els millors resultats i poder superar aquest problema que tantes molèsties crea a la ciutadania”.

Per al nou equip de govern de la Diputació, la coordinació entre administracions és fonamental “perquè si cadascuna va d’una banda en assumptes tan delicats com el que ens ocupa, no serem eficaços”.

Sobre aquest tema, ha recordat que en el seu discurs de presa de possessió el president Pepe Martí ja va fer pública la seua intenció de treballar de forma coordinada amb la Generalitat en totes aquelles matèries en les quals totes dues administracions siguen competents.

ValenciàEspañol