La Diputació d’Alacant centra el seu pressupost en el suport als municipis i les persones

Els comptes de la institució provincial s'eleven als 223 milions d'euros en ingressos i a 219 milions d'euros en despeses.

Publicitat

El pressupost de la Diputació d’Alacant per a 2020 reforçarà el suport als municipis de la província amb prop de 90 milions d’euros i apostarà per l’impuls de projectes amb finançament europeu per a afavorir el desenvolupament del territori i el benestar dels ciutadans. Les polítiques dirigides a les persones, que aconseguiran els 44 milions d’euros, i la cultura i l’esport seran, així mateix, objectius prioritaris del govern de la institució provincial per al pròxim exercici.

El diputat de Presidència, Economia i Règim Interior, Eduardo Dolón, i el diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis, Javier Gutiérrez, han presentat este matí l’avantprojecte d’estos comptes, que ascendiran a 223 milions d’euros en el capítol d’Ingressos, la qual cosa representa un 0,4% menys respecte a enguany, i a 219 milions d’euros en el de Despeses, pujant en este apartat un 2,5%.

PublicitatRovira  

Per part seua, el pressupost consolidat –inclou el de la Diputació, els seus organismes dependents i societats mercantils- ascendeix a 266,5 milions d’euros en Ingressos (baixa un 0.41%) i a 262,1 en Despeses (puja un 2,19%).

Es tracta dels primers pressupostos de l’equip de govern que lidera el president Carlos Mazón i que integren el Partit Popular i Ciutadans.

Dolón ha destacat l'”exercici de responsabilitat” que han realitzat tots dos grups per a oferir “el millor pressupost possible tenint en compte les limitacions que estableix la llei” i ha informat que aquest mateix matí l’avantprojecte ha sigut entregat als grups de l’oposició. “A partir d’ara, comptaran amb 17 dies, que entenem que és un temps raonable i suficient, per a estudiar-lo en profunditat i plantejar les consultes que consideren necessàries abans que el pressupost siga portat a un ple extraordinari el pròxim 30 de desembre”, ha indicat Dolón, qui ha mostrat l'”absoluta predisposició” de l’equip de govern d’aclarir qualsevol qüestió que es puga plantejar “per a aconseguir acords amb l’objectiu que el projecte gaudisca de major suport possible”.

En este sentit, ha indicat que dimecres que ve s’ha convocat una nova reunió amb tots els grups polítics per a continuar negociant el pressupost, que està previst es presente a la Comissió d’Hisenda el divendres 20 de desembre.

Suport als municipis

Les partides econòmiques destinades a la col·laboració amb els municipis de la província per a garantir la prestació de serveis bàsics i de qualitat ascendiran l’any vinent a 89,2 milions d’euros.

“Aqueixa important quantitat es podria veure reforçada una vegada liquidat el pressupost de 2019 amb la incorporació de, aproximadament, 40 milions d’euros per a inversions financerament sostenibles el que donarà 130 milions d’euros que volem que arriben fins a l’últim racó de la província i que el repartiment beneficie especialment als municipis xicotets”, ha indicat el diputat d’Infraestructures.

En este apartat, Gutiérrez ha destacat la posada en marxa en 2020 del Pla d’Obres Planifica que es dotarà durant els pròxims quatre anys amb 70 milions d’euros. A este programa se sumarà en 2020 la quantitat necessària per a la realització dels projectes pendents, generant un muntant global de 29,3 milions d’euros destinats a inversions en plans d’obres municipals.

Així mateix, es destinaran més de 12 milions a la millora de les carreteres i camins de la província d’Alacant i prop de 8 milions a l’execució i reparació d’infraestructures hidràuliques.

PublicitatJuega Limpio Orihuela