La Diputació d’Alacant invertirà prop de 15 milions a la Marina Alta amb el pla Planifica

En els pròxims quatre anys Infraestructures finançarà 72 actuacions que impulsaran l'economia de la comarca amb la creació de 900 ocupacions directes.

La Diputació d’Alacant invertirà en els pròxims quatre anys prop de 15 milions d’euros a la Marina Alta a través del Pla d’Inversions i Finançament en Infraestructures de la Província d’Alacant 2020-2023 (Planifica).

En esta comarca es desenvoluparan 72 actuacions que suposaran un impuls per a l’economia amb la creació del voltant de 900 ocupacions directes en el sector de la construcció i prop de 200 serveis tècnics prestats per professionals.

El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha posat de manifest “la gran aposta que es durà a terme a través de l’àrea d’Infraestructures en els municipis de la Marina Alta amb una inversió total de 14.967.325 € dins de *Planifica, el esforç més gran inversor de la Diputació d’Alacant de tots els temps, que servirà d’esperó per a revitalitzar el sector de la construcció i afins en este moment de crisi que vivim i també per a respondre a les necessitats dels ciutadans de la manera més equitativa i transparent”.

Gutiérrez ha visitat este matí Dénia per a conéixer l’estat dels projectes subvencionats per la Diputació acompanyat per l’alcalde, Vicente *Grimalt, el regidor i diputat, Óscar Mengual, i les edils María José Ripoll, Susana Mut i Estefanía Schwamb.

En esta ciutat es durà a terme, a través de Planifica, dues actuacions amb un pressupost conjunt d’1.341.000 euros. El titular d’Infraestructures ha confirmat que “comptaran amb una subvenció de 737.748 euros, una de les quantitats més altes rebudes a Dénia per part la institució provincial en els últims anys”.

El diputat ha manifestat la seua voluntat de “allargar la mà per a agilitar l’execució de dos obres d’envergadura, molt demandades per la transformació que van suposar per a realçar dos espais emblemàtics de la ciutat: la Glorieta del País Valencià i el seu entorn i el carrer Marqués de Camp”.

El primer projecte de reurbanització de la Glorieta del País València, amb un pressupost global de 967.429,26 euros, se centrarà en la redefinició d’esta àrea i en la seua integració amb la Plaça de l’Ajuntament. L’actuació inclou treballs als carrers Cop, Ramón y Cajal i Carreró de Morant, des del carrer Cop fins al carrer Major.

En la segona obra es millorarà el ferm del carrer Marques de Camp i el seu entorn i se substituirà les lluminàries per a instal·lar tecnologia led. Amb esta intervenció es pretén millorar la seguretat per a conductors i vianants instal·lant un nou paviment i il·luminació amb una inversió total de 330.309.28 euros. En totes dos actuacions la Diputació d’Alacant ha compromés una aportació del 55% del pressupost global

ValenciàEspañol