domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació de Castelló dedicarà 100.000 euros per a ajudar a les famílies amb problemes amb les factures energètiques.

La Diputació de Castelló ha renovat en 2016 el seu compromís per a ajudar a les famílies que pitjor ho estan passant en la província amb una important ampliació del seu pressupost en l’àrea Social. Una de les grans apostes incloses enguany pel Govern Provincial en els seus pressupostos és la d’ajudar a les famílies més desfavorides, per la qual cosa ha inclòs una partida específica de 100.000 euros per a combatre la pobresa energètica.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elena Vicente-Ruiz: “Fem un important esforç econòmic per a estar al costat de les famílies que menys recursos tenen”[/pullquote]

D’aquesta manera, l’executiu presidit per Javier Moliner podrà ajudar especialment a les famílies amb menys recursos de l’interior de la província a pagar les seues factures de llum i gas en els moments més complicats de l’any. Aquesta iniciativa beneficiarà especialment a famílies dels pobles més xicotets de l’interior de la província, que és on pateixen de forma més intensa els rigors de l’hivern.

La diputada responsable de l’àrea Social, Elena Vicent-Ruiz, ha explicat que “en la Diputació som conscients que hi ha moltes famílies que tenen problemes i per açò fem un important esforç econòmic en dotar de 100.000 euros una línia d’ajudes per a estar al costat de les famílies que menys recursos tenen”.

La Diputació de Castelló destinarà en els seus pressupostos de 2016 3.392.798 euros més a iniciatives socials en elevar a 36.102.159 el capítol social, que ja suposa el 27,7% del total dels comptes provincials. Augmenten les partides pressupostàries més importants, com els 23,8 milions que destinarà a l’Hospital Provincial de Castelló (22,4 en 2015), o els més de 3 milions d’euros que destinarà a l’educació especial i al centre d’acolliment en Penyeta Roja.

L’actuació de la Diputació en Acció Social es tradueix en iniciatives com els 300.000 euros de la convocatòria pública de subvencions a 150 associacions i entitats prestadores de serveis que treballen per la millora de les condicions de vida dels col·lectius més vulnerables de la província. Una altra partida important es dedica al manteniment dels equips base de serveis socials que, amb 300.000 euros de la Diputació, presten assistència a 107 municipis de la província.

Últimas noticias

Contenido relacionado