4.8 C
Valencia

La Diputació de Castelló reconeix el greuge històric de les pròrrogues del pagament de l’AP-7

Garcia: “Veïnat i empreses d’aquestes comarques han hagut de pagar peatges per 20 anys de més mentre mantenien també amb impostos les autovies gratuïtes d’altres províncies”

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El grup Compromís ha aconseguit que la declaració institucional a favor de la gratuïtat de l’AP-7 de la Diputació de Castelló contemple en la seua part expositiva una relació temporal de les pròrrogues signades pel govern central amb Aumar, encara que no apareixeran les sigles del partit responsable de l’acord.

El seu portaveu, Ignasi Garcia, ha expressat que “és important que una institució com la nostra reconega el greuge que han suposat les ampliacions de més de vint anys de la concessió, ja que la ciutadania i les empreses de les nostres comarques han estat pagant peatges per l’ús d’aquesta infraestructura mentre costejaven també amb els seus impostos les autovies d’altres províncies de l’Estat.”

Igualment, el portaveu de Compromís a la Diputació ha recordat que “el contracte d’explotació de l’autopista AP-7 havia d’haver-hi conclòs en 1998, però encara n’estem parlant perquè els diversos representants del govern central l’han prorrogada de manera successiva. A més, ara, al punt de la seua finalització, ens hem hagut d’enfrontar a les temptatives d’aplicació de peatges tous per part de ministres com De la Serna (PP) i Ábalos (PSOE)”.

Garcia ha dit que “el nostre partit no pot acceptar cap peatge tou perquè necessitem una AP-7 gratuïta i així ho hem fet constar en tots els espais on hem tingut representació. En tot cas, celebrem el canvi de posicionament i la predisposició dels grups per a aplegar a un acord per aquesta causa en la qual ens trobàvem sols en el passat”, ha finalitzat.

- Publicitat -

Per la seua banda, el portaveu de l’equip de Govern de la Diputació de Castelló, Santi Pérez, ha considerat “molt positiu” l’acord aconseguit per tots els grups polítics per a aprovar en el ple del pròxim del pròxim dia 24 una declaració institucional en la qual s’insta al Govern d’Espanya a continuar impulsant la construcció de totes les infraestructures necessàries per al desenvolupament i la vertebració de les comarques de Castelló. En el primer punt del text consensuat per PSPV-PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos se citen de forma expressa projectes com la finalització dels trams pendents de la A-7, la finalització de la A-68 amb eixida a Vinaròs, la millora dels accessos al Port de Castelló, el Corredor Mediterrani i el Corredor Cantàbric-Mediterrani.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,332FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià