25.9 C
Valencia

La Diputació de Castelló reforça amb 680.000 euros el treball comunitari de les entitats socials

La vicepresidenta Patrícia Porta informa que s'han concedit ajudes a 268 projectes que prioritzen l'increment de la qualitat i els serveis a l'interior.

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló ha acordat esta setmana la concessió de 680.000 euros en ajudes a entitats sectorials vinculades al benestar social. Esta línia de subvencions es tracta d’una de les grans novetats que ha introduït la vicepresidenta Patricia Puerta al capdavant del departament de Benestar Social, que des d’enguany canvia la major part dels convenis singulars per una macro-ajuda per concurrència competitiva. En este sentit, Puerta s’ha mostrat “contenta” per la mobilització del teixit associatiu castellonenc “per a mostrar el seu bon treball i per la gran qualitat dels projectes que s’han presentat”, els quals demostren, en opinió de la vicepresidenta, “el gran compromís que tenen amb la societat i amb la seua província a la qual ajuden a créixer des del benestar”.

En total, l’equip de govern ha aprovat les subvencions per a un total de 268 iniciatives “que fan de l’atenció al més necessitat la seua bandera”. En este punt, Patricia Puerta ha destacat que s’ha prioritzat l’increment de la qualitat i nombre de serveis que es presten a tot el territori –en especial a l’interior–, la creació d’ocupació inclusiva i la generació d’activitat econòmica. Pel que fa a les ajudes concedides, estes s’han dividit en quatre grans àrees temàtiques. En la primera d’elles, encaminades a recolzar iniciatives en matèria de salut i prevenció s’han concedit 54 subvencions i injectat 310.000 euros. En la línia de promoció de l’envelliment actiu s’han valorat positivament 116 projectes, que s’han repartit un total de 150.000 euros. Pel que fa a l’apartat de conciliació laboral, educació i infantesa, la institució provincial ha atorgat subvenció a 35 col·lectius locals amb 110.000 euros. Respecte a la quarta de les línies, la d’activitats socials, han estat 35 les associacions concessionàries, amb una ajuda de 110.000 euros.

NOUS CRITERIS

Puerta ha recordat que s’han millorat els criteris de baremació perquè a més de la qualitat dels projectes presentats es prevalguen aspectes com la creació de llocs de treball o la contractació de persones amb discapacitat. També es prioritzen altres circumstàncies com ser una entitat amb experiència en l’àmbit social, comptar amb seu en un municipi xicotet o estar implantada en diversos municipis.

Així mateix, la vicepresidenta ha subratllat que s’han tingut en compte tots els projectes elaborats durant l’Estat d’Alarma i relacionats amb la pandèmia de Covid-19, “ja que han estat moltes les despeses a les que s’han hagut de fer front i no podíem ser aliens a això”.

La responsable de Benestar Social ha recordat que una de les línies de treball “d’aquesta nova Diputació per al primer anys era donar-li la volta al departament i així ho hem fet, per a donar-li tot el màxim protagonisme possible i amb totes les garanties d’igualtat per a les entitats, perquè ara més que mai és necessari estar amb totes les entitats socials perquè la crisi sanitària i econòmica no deixe de costat a ningú”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,817FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià