25.1 C
Valencia

La Diputació de Castelló s’adhereix a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics per a fomentar l’ús del valencià

La mesura es va aprovar en el ple del passat dimarts per unanimitat.

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló s’adherirà a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians creada per la Generalitat Valenciana per a afavorir el treball en xarxa i garantir la màxima rendibilitat de totes les accions que conformen el procés de normalització lingüística. Va ser un dels punts de l’ordre dia aprovassen la sessió plenària celebrada del passat dimarts amb els vots afirmatius de tots els partits representats en la institució.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, que serà la representant de la Diputació en l’esmentada Xarxa, ha recordat que la seua creació es va produir “per a escometre labors de planificació lingüística, definint accions encaminades a la promoció, dinamització i foment de l’ús del valencià”. Es tracta d’un organisme del qual formen part la mateixa Generalitat Valenciana, les universitats públiques valencianes i altres entitats d’àmbit local i provincial.

Sanz ha agraït el suport dels grups de l’oposició a esta iniciativa del nou equip de govern que conformen PSPV-PSOE i Compromís que serveix “per a posar fi a un llarg període de 24 anys en què en la Diputació no es va realitzar cap acció per al foment de la llengua valenciana”.

La diputada ha recordat que “la Diputació del canvi que va tirar a caminar el passat estiu en conformar-se una nova majoria de progrés després de les eleccions municipals, ha realitzat des del primer moment una forta aposta pel valencià, incrementant el seu ús en la comunicació interna i externa, i molt especialment, en la cartelleria, les xarxes socials i la pàgina web, que ha sigut convenientment actualitzada per a superar els desajustaments del passat”.

La responsable de l’Àrea de Cultura ha assenyalat que “ens trobem davant una ferma aposta pel valencià, com ja es va posar de manifest amb la creació de l’Àrea de Normalització Lingüística de la Diputació, dotada amb 50.000 euros en els pressupostos de 2020”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,614FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià